13 Kasım 2014 Perşembe

Hobilemece'de Sakız ve Yeni Yıl Kokusu


İyi günler herkese, bitmesine sayılı günler kala bu yıla ilişkin tüm iyi dileklerinizin yıl bitmeden gerçekleşmesini diliyorum.

Kendim için baktığımda, bu yıl, kötü sürprizlerle karşılaştığım zor yıllardan biri oldu, ama olsun, değil mi ki yaşıyoruz, iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla her tür sürprize açık olmalı insan..Ne övünmeli halin ile ne de dövünmeli başına gelenlere..Hayat bu..

Kimse için kolay olmamıştır zaten bu yıl, hayat gece ile gündüz, siyah ile beyaz gibi, neşe ile kederi birlikte sunuyor hep insanlara, bazılarımız güldüğü, bazılarımız ağladığı anlara odaklandığındandır birini diğerinden daha fazla sanışımız. Bu adalete de şükür, çıldırmayacak ölçüde her iki duyguyu tadışımıza da, hala yiyip içebildiğimiz, şu an cümle kurup, cümleleri okuyabildiğimize de şükür..

Her yıl olduğu gibi bu yılı da neşe ile uğurlayıp, iyi bir yeni yıl ümit edeceğim. Aralık başında evimizi süsleyip, iyisi-kötüsüyle geçen bir 365 gün için şükredip, bir 365 gün daha görebilmeyi umut edeceğim. Yine bol baharatlı, mis kokulu kurabiyeler, kekler pişirip dizeceğim masaların, sehpaların, büfelerin üstüne ve evi ışıltılı süslerden çok onları paylaştığım insanların yüzlerindeki gülümsemelerle süslemeye çalışacağım.

İşte damla sakızı kokulu bir kurabiye de yakışır böyle yeni yıl ikramları arasına..Bayılırım sakızın kokusuna. Daha önce nişastalısını yaptığım bu kurabiyenin unla yapılan bu versiyonu daha klasik bir kurabiye..Ama damla sakızının o baştan çıkarıcı kokusu yok mu? O her zaman her şeyden daha klasik..Biten yılın hüznü, yeni yılın heyecanı ve hayat denen bu oyunun hiç birimizin bilemediği sürprizleri kadar..

150 gr.Margarin   
1 su bardağı Pudra Şekeri   
1 kahve fincanı Sıvı yağ   
1 Yumurta
1 çay kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı              
1 pk.Kabartma Tozu       
4 su bardağı Un              

Bir kapta tüm malzeme hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak kurabiye şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. 170 C fırında 20 dak.pişirilir.         

Afiyet Olsun. Evinizden damla sakızının ve umudun kokusu hiç eksilmesin. 




6 yorum:

  1. Benim için de çokl heyecanlı, ilkleri yaşadığım güzel bir yıl oldu, mutluluklar hüzünleri unutturdu. Sana da güzel bir yıl dilerim Elifcim, kurabiye de nefis görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. elif
    yarın yapacağım,anneciğime,babacığıma götüreceğim,
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım severler, afiyetle yerler..Gururlandım şimdi, bir de duygulandım. Benim artık kurabiye pişirecek büyüğüm kalmadı, ama sen bunları anneciğinle babacığına pişirdiğinde, ben yapmışım gibi hissedeceğim. Allah uzun ömür versin, sizi uzuuun yıllar ayırmasın..

      Sil
    2. yaptım kurabiyeni,bir de yayın yaptım:) çok beğenildi bil istedim:)
      sevgiler

      Sil
  3. kurabiyeyi ben de yaptım, çok ta güzel oldu, teşekkürler..
    Berrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, çok sevindim beğenmenize..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...