İyi günler, biliyorsunuz bu aralar iyice tembelleştim, elimden pratik yiyecekler dışında bir şey çıkmıyor. Bu yüzden yine bir tarifle karşınızdayım.
Bu sucuklu çörekte mısır ununun verdiği bir tatlılık var..Ayrıca
yağı emen mısır unu sebebi ile hiç de yağlı bir çörek olmuyor. Benim gibi sucuğu seven ama midesine dokunduğu için sade yiyemeyenler için bir
alternatif..
3 Yumurta
1 su bardağı Sıvı yağ
1 su bardağı Yoğurt
¼ kangal Sucuk
1 su bardağı Un
2 su bardağı Mısır Unu
1 pk. Kabartma Tozu
3 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Karabiber, Kuru Nane
Bir tavada sıvı yağda yemeklik doğranan soğanlar kavurulur. İçine küp doğranmış sucuklar eklenip, tuz, karabiber ve kuru nane ilave edilerek ateşten alınır. Bir kasede 2 tam yumurta ve 1 yumurtanın akı çırpılır. İçine yoğurt, unlar ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Sucuklu harç eklenerek karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülüp, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Ilındıktan sonra kare kare kesilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
farklı bir yemek olmuş.sucuk ve misir unu bira rada tadı nasil merak ettim. .eline sağlık
YanıtlaSilHemen kalkıp yapmalıyım,çok güzel bir tarif olmuş ellerine sağlık Elif'ciğim.
YanıtlaSilSevgilerimle..