21 Ekim 2014 Salı

Sonunda Ekmek Kokuları Etrafı, Moda Caddeleri Sararken


İyi akşamlar,

Günlerdir ekmek tarifi paylaşacağım ama, yeni sezonun trendlerini takibe daldım, uğrayamadım ki buralara..
Military bir şeyler yapıp kamuflajlara mı bürünmeli bu kış, yoksa zımbalı bir bot ve daha zımbalı bir mont çekip biker mı olmalı, loaferlarla kolej stili mi, yoksa cool kadın olmak adına bir chelsea yeter mi bu kış? Bunlarla meşgulüm bu aralar..Neyse ki bir yaşa geldiğinizde alt yapıyı oluşturacak malzemelerin çoğu zaten elinizde oluyor da, en baştan gardırop oluşturmanın o maddi yükü ve dükkan dükkan gezmenin manevi sıkıntısını yaşamadan bir şeyler yapabiliyorsunuz kendi çapınızda..Herkese tavsiyemdir, "evdeyim", "bir eşofmanla geçiyor günlerim","çalıştığım zamanlardaki gibi giyinmeme gerek yok" demeyin, en çok da "kendiniz için yaşadığınız emeklilik günlerinizde" ve en çok da "kendiniz için" taranın, boyanın, giyinin.. Rahat olsun giydikleriniz ama şık da, aslında en fazla gözlerine güzel görünmeniz gereken sevdikleriniz, aileniz, yıllarca sabahları evden çıkıp işe giderken gördükleri o hoş kadını, bu kez artık evin salonunda görsünler. Şimdi kendiniz için, aileniz için süslenme zamanı, şimdi yıllarla demlenen kişiliğinizi hayatınıza; güzelliğinizi aynalar, tarzınızı kıyafetlerinize yansıtma zamanı...  

Ama her şeyden önce şimdi sözümü tutma zamanı, şimdi Yumurtalı Örgü Ekmeklerin zaman..

Tarif Anna Olson'dan..Pamuk gibi bu ekmekleri yerken yumurtalı olduğunu hiç anlamayacaksınız..


¾ su bardağı Ilık Süt     
2,5 çay kaşığı Instant Maya     
¼ kahve Fincanı Toz şeker     
2 Yumurta     
¼ kahve fincanı Sıvı yağ     
3+1/4 su bardağı Un     
1 çay kaşığı Tuz
Üzeri: 
1 Yumurtanın Sarısı     
2 çorba kaşığı Süt     
Susam

Tüm malzeme yoğurulup, üzeri örtülerek oda sıcaklığında 90 dak. Bekletilir. Hamur 4 parçaya bölünür. Her parça da 3’e bölünür. Her parçadan 2 uzun çubuk yapılarak, birbiri etrafında döndürülüp, halka yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 45 dak. daha oda sıcaklığında bekletilir. Yumurta sarısı sütle çırpılarak ekmeklerin üzerine sürülür. Susam serpilerek 175 C fırında 20 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun. Sizi daha fazla "şöyle olsun, böyle olun" diye sıkmaya gerek yok, ama "hayattan tat almanıza yarayacak güzelliklerin hiç birini ıskalamamaya gayret edin" demeden de duramıyorum işte yine de..


Not: Sanıyorum ilerleyen günlerde sevgili Esen Can'ın çılgın kuzularıyla kumaş podyumlarda görebilirsiniz beni, onun da söylediği gibi "sen şarkılar söyle içinden, boşver" diyerek.. 





4 yorum:

  1. elift ne zamandır sayfana bakıyorum tam birşeyler yazacağım bir işim oluyor, bilgisayar başından ayrılıyorum, neyse bu gece tekrar dolaştım sayfanda ekmek yapmayı bende çok severim , hele kokusu...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi ekmek kokusu gibisi var mı ! İyi ki henüz bilgisayardan koku gelmiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Elift:)) Yıllarca sabahın köründe, yapılan makyajlar, geceden hazırlanan ertesi gün kılıkları, müşteri ziyareti günlerinde, tin ton topuklu pabuçlar..."Artık yeter" dedim bir kere, kararımdan dönmem artık. 60 yaşın rahatlığını sonuna kadar yaşamaya and içtim:)) Bu arada; Ekmekler müthiş , bir pazar günü için harika gözüküyorlar. Denecekler arasında. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yaşın keyfi başka oluyor demek ki, 40'ların en başında bi süse düşüyor insan, 60larda rahatlığa belli ki, karakter kuvvetlendikçe sıyrılıyor insan yalancı fistanlarından demek ki..Senin yaşlarında senin gibi olurum umarım, dingin, özgür, rahat..sevgi dolu..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...