9 Ekim 2014 Perşembe

Fesleğen Kokusu


Selam dostlar, dünü planladığım gibi Marina'da geçirdim, ama bugün evdeyim. Dün de söylediğim gibi bir şeyler pişirme günü yaptım bugünü, mutfak günü yani..Ama hava yine güzel, kapalı ama soğuk değil, belki akşamüstü kahvesinden önce biraz dolaşır, vitrinlere bakarım, dönüşte ikramlarım hazır nasıl olsa..


Fesleğenli Böreklerim güzel görünmüyorlar mı ama? Adı börek ama, ince, insanı şişirmeyen bir hamuru var ve ısırdığınızda içinden genzinize doğru yayılan bir fesleğen kokusu..

125 gr.Margarin               
5 su bardağı Un     
3 çorba kaşığı Yoğurt     
1 tatlı kaşığı Tuz  
1 tatlı kaşığı Karbonat      
1 çay bardağı Su    
½ demet Fesleğen          
7 Kiraz Domates
200 gr.Tulum Peyniri        
2 Yumurta

Yağ eritilip bir kapta un, yoğurt, tuz, karbonat ve suyla yoğurulur. Hamur top yapılıp 20 dak. Oda ısısında bekletilir. Domatesler 4’e bölünüp, kıyılmış fesleğen ve tulum peyniri ile karıştırılır. Hamur unlanmış tezgahta 3 mm.kalınlığında açılır. Çorba kasesi ile büyük yuvarlaklar kesilir. İçlerine peynirli harç konup, ikiye katlanarak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip, üzerlerine yumurtaların sarısı sürülür. 180 C fırında 30 dak. Pişirilir.  

Afiyet Olsun, görüşmek üzere..

Bu arada, elimde hala kumaşlar ve boyalarla dolaşıyorum evin içinde...Takipte kalın..

Sevgili Beyza, bundan sonraki kumaş boyamalar sana gelsin..Beyza'yı tanıyorsunuz değil mi? Henüz tanışmayanlar için burada Bir Dünya Fikir


4 yorum:

  1. süper görünüyor ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper,
    tadını hayal ettim ama şu ara yapamam,verdiğimi aldım bir de düğün var
    azıcık sabır,sabır

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor tadını merak ettim fesleğen fikri iyiymiş ellerinize sağlık......:)))

    YanıtlaSil
  4. merak ettim,,,degisik bir tad olmali...ama bende yapmamaliyim:))))
    ellerine saglik...yedim sayiyorum:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...