27 Eylül 2014 Cumartesi

Yazdan Kalma Bir Sofra


Selam dostlar, umarım herkes iyidir.

Yaz boyunca bir kaç kez İkea'ya uğradım, her seferinde runnerlara baktım, inceledim. Şöyle beyaz çizgili, içimi açacak, yaz sofralarına yakışacak bir şeyler bulamadım.. Sonunda kumaş reyonundan artık sonu kalmış bu kumaşı bulup alana kadar.. 


Önce bu kumaştan şöyle en basitinden bir runner diktim..Sonra kalan kumaşla iki de yastık çıkardım alt kısmı fermuarlı, yıka yıka kullan cinsinden oldu yani..


Belki bu küçük detaylar gereksiz gelir bazılarına ama, ben iki kişilik sofralarımızın, ikramlarıyla, dekorasyonuyla, aksesuarları ve yemek takımları ile en özelinden olmasını önemsiyorum. "Aman canım biz bizeyiz" demem hiç bir zaman, ya da "her şey kalabalıkla güzel, iki kişiye ne gerek var" demem..Bilirim ki, en özel sofralarda biz bize olunmalı, en güzel kalabalık o iki kişilik olanlardır. 


Hazır satılan runnerların yarı fiyatına aldığım kumaşla runner duşunda iki de yastık çıkardım sonuçta, hatta iki de Amerikan servis ekleyiverdim, paylaşırım onu da bir ara..


Şimdi tekrar özleyiverdim bu yaz soframı..Akşama böyle bir sofra kurup, asma yaprağına sarıp pişireceğim balıkları ikram etsem, yanına şöyle ekşili bir maydanoz salatasıyla..Yağmura inat, kaçan güneşe inat, gelecek kışa inat, kalorifer borularını dolaşmaya başlayan sulara inat.. 


Sofranın detaylarını merak edenler için cam mumluk , dantel fanus , beyaz şamdanlar , peçeteler buradalar.

Sürahi, çatal-bıçaklar İkea, tabaklar Zara Home. Sofrayı kuran, Elif..Kaldıran da..



4 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...