30 Eylül 2014 Salı

Mavi Bayramı


Selam dostlar,

Biraz daha maviye hazır mısınız?



Dükkanda görür görmez vuruldum bu askıya..Sonra dekupaj kağıtlarını seçtim..Kenarlarına raw amber ile biraz da yağlıboya eskitme yaptım. Düğmeleri, kurdeleleri, dantelleri zaten görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok..Biraz da stencıllarla oraya buraya dokunuşlar..

Bu renkler, bu stencıllar bana dedemin Cihangir'deki evinin girişindeki çinileri hatırlattı..O zamanlar daha seramik fayanslar icat olmamıştı, çiniler büyük apartmanların sahanlıklarını ve evleri süslerdi..Çocukluğumun Beyoğlu'su, kalabalık bayramlar, her evden yayılıp apartmanın karanlık havalandırmasında birbirine karışan nefis tatlı, tuzlu kokular.. Bayram bayram gibi olmalı, çini desenlerinde, anne kokusunda, dede kucağı sıcaklığında..



13 yorum:

  1. çok güzel çok beğendim.birde bayram için yazdığınız özlem dolu sözler benim içinde geçerli

    YanıtlaSil
  2. Maviler harika! Ayrıca ne de güzel anlatmışsın olması gereken bayramı.Dedeyi, anneanneyi, babaanneyi tanıyamayan, tanısa da sıkıcı bulan çocukların devri bu devir. Onların suçu değil tabii ki. Modernleşmeyi gelenek ve göreneklerden kopma sanan büyüklerin, bitmeyen, sonu gelmeyen maddi doyumsuzlukları körükleyen düzenin, saçma sapan özentileri besleyen toplumun payı olsa gerek. Kişiler değil eleştirdiğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün farkettim ki, yaşlılığımızda bu jenerasyondan doktorların eline düşeceğiz biz, para almadan bakmayacaklar ateşimize, o gece randevuları varsa, koşup gelmeyecekler evimize, çok sorarsak sıkılacaklar, ama hep daha fazlasını isteyecekler. Onların işi zor, bizimkisi onlardan da zor:))

      Sil
    2. Elifçim, senin adını vereceğim akşam Nehir'e, o seni hiç unutmayacak ve sana bakacak :) , büyüyüp doktor olmak istiyor benim kızım, günü geldiğinde fikri değişmez de doktor olursa şayet doktor sıkıntın olmayacak ama sadece hafta sonları, çünkü Nehir hanım der ki "Anne ben doktor olduğumda hafta sonları bakıcam yaşlı tanıdıklarıma, çünkü hafta içi hastanede çalışıcam" :)) Hafta sonuna ayarlarsın artık hastalıklarını sen Elif teyzesi :)
      Bayram gibi bir bayram olsun bu bayram, kalabalıklarla, mutlulukla, hiç olmadı bayram coşkusuyla, öperim çok :)

      Sil
    3. E süper o zaman, doktoru hallettik, bana bir de tesisatçı ve taksici ayarlarsan, sanıyorum yaşlılığım pek rahat ve huzur içinde geçecek :)) Nehir'e söyle, karşılıksız bırakmam bu yardımını, ona kekler, pastalar yaparım, beslerim onu..

      Sil
  3. Ba-yıl-dım:) Ellerine sağlık ve şimdiden mutlu bayramlar Elifcim:)

    YanıtlaSil
  4. şimdiden mutlu bayramlar olsun
    yarattığın şey de bayram havasında
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ''Bayram bayram gibi olmalı, çini desenlerinde, anne kokusunda, dede kucağı sıcaklığında''.. elift bu cümle ne çok ama ne çok şey hatırlattı bana...askın çok güzel olmuş , mutlu günlerin tanığı olsun...

    YanıtlaSil
  6. Süper süper !!! bizde kıl testere makinemizle ne kessek diyorduk bu aralar:)) Aynı desenlerden bende de var.Tipkısını benim blogda görünce aman sakın şaşırmayasın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki muhteşem olur bence, merakla bekliyorum..

      Sil
  7. gerçekten nefis olmuş. bu güzel işleri 10marifet'te de görmek isterdik doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yeni uzunca açıklama yazma kısmını beceremedim, ne kadar yazsam da yetmiyor karakter, o kadar lafı burada bulamıyorum ki orada bulayım. Hep o yüzden, yoksa kalbim, aklım hep sizlerle, hep takipteyim..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...