15 Eylül 2014 Pazartesi

Dönüp Evi Süslemeye Devam



Selam arkadaşlar,

Biraz Assos, biraz Ayvalık, biraz deniz, biraz güneş ve işte güzel Eylül..İstanbul'un okullar açıldığı, yaz tatilleri sona erdiği için boşalan sokaklarında terlemeden, ama üşümeden de; acele etmeden, ama tembelliğe de kapılmadan gezme, dolaşma, şehirle bir olma, köşebaşındaki kulağı küpeli sokak köpeği kadar, yaprakları sararmaya başlayan incirler kadar, ilk yağmurlarla içine su dolup paçalarımızı ıslatacak tingirdek kaldırım taşları kadar şehirle bütünleşme zamanları.. İstanbul'da olmak güzel..Dinlenmek için deli gibi çabalayan, eğlenmek için acı çeken, birbirinin üzerinde güneşlenen, kafaları üstünde yüzen şen tatilcileri geride bırakıp, sessiz ve sakin evimize dönmek nefis..Bu sakinliği unutup tekrar hatırlamak için çıkılan tatillerden geri dönüşün ilk günleri, evin duvarlarını öpüp, halılarını okşamakla geçiyor ve hep evi süsleyip süsleyip seyredalmakla..

Sevemedim viskiyi ben, bardaklarını sevdiğim kadar. Bu gümüş zarflar da viski bardakları içindi, içlerine birer cam kahvaltılık yerleştirdiğimde, içlerinde ışıldayan mumları daha fazla sarhoş etti beni, daha fazla keyiflendirdi.

Bu gümüş bardak zarfları kendilerini bana teslim ettiler yeni hayatları için, ama ben onların üzerindeki o zamanın izlerini, o kararmış gümüş hallerini bozmak istemedim. Büfenin içinde hatırlanmayı bekledikleri o uzun günleri unutturmak istemedim onlara..Ve o günlere inat, onları yeni boyadığım mavi camlarımla birlikte fotoğraflamak istedim. 

Benim hazinelerim bunlar..Hazinelerim için yaptığınız güzel yorumlara teşekkür edemediğim zamanlar olsa da, bilmenizi isterim ki beni ziyaretiniz ve yaptıklarıma gösterdiğiniz ilgi benim için çok şey ifade ediyor. Yorumlarınızı okuyorum, gülümsüyorum, gülüyorum ve her bir yorumunuza teşekkür ediyorum. Her birine tek tek cevap veremesem de, tüm blog dostlarımı seviyorum.


Yarın görüşmek üzere, artık buradayım..

8 yorum:

  1. Hoş geldiniz,bizde ilham verici çalışmalarınızı zevkle takip etmeye devam edeceğiz...

    YanıtlaSil
  2. Ne hoş ne samimi bir yazı olmuş. Renklerin uyumu çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. çok içten, sıcacık bir duygu dili ile yazılmış satırlarını gülümseyerek okudum...

    YanıtlaSil
  4. sizi okumak pek hoş klavyenize kuvvet.serp

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş bu yazı ile hoşgeldiniz günüme.Boyadığım mavi camlar demişsiniz ama anlayamadım ne tür bir boya bu mavi rengi veriyor şu hiç denemediğim transparan anamel boyalar mı acaba çok meraktayım.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkuaz rengi transparan cam boyası..Her yerde bulunuyor ve uygulaması çok kolay..Tavsiye ederim..

      Sil
    2. teşekkür ederim transparan olanı denememiştim o kadar beğendim ki almazsam olmaz sevgiler...

      Sil
  6. Ah o mavi camlar..... Hoşgeldin kuzum :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...