18 Eylül 2014 Perşembe

Dantel Kase- En Zarif Hobilemecelerden Biri


Böyle bakışıyoruz dantel kasemizle işte kuruduğundan beri..

Kış akşamları gelip, televizyonu diziler basınca, en güzeli gecenin sessizliğini üretime ayırmak..Ben hobi odamda beyaz masamın başında, hemen yandaki eşimin hobi odasından uçak maketini zımparalama sesleri ve bu seslere karışan eski bir Sezen Aksu şarkısı, dışarıda rüzgar sesi, eve yayılan çay kokusu..Klasik, sıcacık bir kış akşamı işte bizim için..Sevgili Beyza'nın "Dımtıslı Haller"de dediği gibi  belki de müziktir bu sıcaklığın sebebi, ya da evdeki sıcaklıktır müziğin hoşumuza gitmesine sebep? 

Ve kış erken geldiğine göre, klasik kış akşamı formatına geçiş de hızlı oluyor bu yıl. Hatta biraz daha soğursa havalar, canım ıhlamur falan da çekecek akşamları el işleriyle uğraşırken..

Daha önce dantel fanus yaptığım gibi, bu sefer de kase yaptım, ekmeklik belki, belki yer fıstığı kasesi, bu tarz bir şeyler için işte..Paşabahçe'de gördüğüm, daha önce kola ile deneyip başaramadığım bu eski dantel örtülere şekil verme işinde beyaz tutkal, tam da aradığınız çözümü sunuyor..Şeffaf, sert, pratik..

Nereye örteceğimi bilemediğim için bir kutu içinde bekleyen bu örtüler bu halleri ile nasıl da kimlik değiştiriyorlar? Ellerimin arasında tutkala bulanmış annemin hatırası bir örtü, fonda 80'lerden bir şarkı, masada buruk kızıl bir çay, yoksa asıl ben mi şekil değişiyorum? 

Olacak mı, olmayacak mı, boşa mı gidecek emekler, kullanılamayacak bir şey mi çıkacak sonuçta merakı ile...Ama oldu, yine oldu işte..Ellerimin arasında kimlik değiştiren bu örtü, bitirip bir kenara koyduğum kim bilir kaçıncı elişi, benim işte..


Önümüzdeki günler de kapalı olacak gibi..Zaman üretme zamanı artık hepimiz için..Kim bilir her birimiz birbiriyle yarışacak neler neler çıkaracağız bu uzun gecelerde?

Boş durmayı sevmeyen herkese sevgilerle..



Not: Bu sefer tuttum kendimi, kurdele, boncuk, şu, bu, hiç bir şey eklemedim..İyi olmuş mu sizce? Eksik mi bir şeyler yoksa, eklesem mi ki bir şeyler? 

10 yorum:

  1. muhteşem olmuş..ben ilk denememi geçen hafta yaptım ancak elim bu kadar sıkı olmasaydı sanırım büzüş büzüş olmayacaktı..onca yılın dantelcisi örücüsüyüm; şu sıkı el işine bi çare bulamadım..tutkalı yer yemez resmen büzüşmüş bir keseye döndü örtü nerdeeee bu görüntü...ellerine sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Fevkalade olmuş (hatta fevkaladenin fevkinde:)) hiç eksik bir şey yok bence sade her zaman güzeldir... ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Dantel tabak çok şık, eksiği fazlası yok. Ellerine sağlık. Gökyüzünü delen ışık hüzmesine de bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. bu haliyle çooook güzel... ellerine sağlık Elifcim...

    YanıtlaSil
  5. Benim de çeyizimde dantel peçeteliğim var dı, zamanla kullana kullana kolası falan gitti, keşke fotoğrafını çekseymişim. ellerinize sağlık, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  6. Dantel hep naif, hep zarif.
    Ve sizin ellerinizde elbette çok da güzel şekillenmiş.

    Ve dımtıslı hallerimin size de dokunmuş olması beni ziyadesiyle mutlu etti.
    Sanırım günüm bu hoş anımsanmayla güzel geçecek:)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel anlatmışsın kış gecelerini :) Ben de dört gözle bekliyorum ve yavaştan havaya da girdim zaten senin gibi ;) Ama çok büyük bir sıkıntım var Elif! Tam işlere konsantre oluyorum Ali Deniz'in uyku saati geliyo ve bücür tek başına uykuya dalamıyor :( Bazen bir saati buluyor uyuması, ben de içimdeki ilham perileriyle konuşuyorum gerçi o anlarda ama bazen de çok sıkılıyorum. Ne yapmalı da bu çocuğu tek başına uyumaya alıştırmalı :((
    Neyse, kase süper, dantel her zaman çok kıymetli, çok özel ama bu haliyle de çok şık olmuş, ellerine sağlık :)
    Değişen mi bilmem ama yaptığımız işlerle gelişen kadınlarız biz sanırım :)
    Annene de rahmet dileyeyim, ne güzel hatıralar bırakmış sana bu örtülerle...
    (Sordun diye söylüyorum, bu haliyle de çok sade ve zarif ama en ortaya bir minicik nazar boncuğu olur mu acaba? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zor tutuyorum kendimi minik bir nazar boncuğu kondurmamak için :))

      Ufaklık için belki de tek çare zaman, bir süre sonra yalvarsan istemeyecek seni yanında uykuya dalarken..Geçici bu zamanların tadını çıkar, boşveeer, çocuktan güzel iş mi var..

      Sil
  8. dantellere bayılırım, elift çok şık olmuş, senden ricam şu tutkal işlemini daha detaylı anlatsan ben kola ile hiç beceremedim...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...