19 Şubat 2014 Çarşamba

Açmam Açamam


Bu sıkıcı havada insanın canı hiçbir şey istemiyor aslında..Oturduğum yerden pencereye her bakışımda, bir dağ otelinde kalıyoruz sanıyorum ve aşağıya ineyim, boşalmadan açık büfeyi talan edenler arasına katılayım duygusuna kapılıyorum, perdeyi aralayıp dışarıya her bakışımda, bir gece aniden kasabaya inen siste yaşanan ürkütücü olayları anlatan bir korku filminde sanıyorum kendimi..Öyle gel-gitliyim yani, keyifsiz, tatsız, öyle işte, "beni bu havalar mahvetti" makamından...

Peynirli açmam güzel oldu ama...Açmanın pofuduk hamuru ile beyaz peynirin tuzu...Özellikle de insanın dışarıya pek çıkmak istemediği böyle kasvetli günler için birebir..Git yoğur, dön yoğur, hem vakit geçiyor, hem çayın yanında sıcak sıcak ruhunu ısıtıyor insanın..

4 su bardağı Un     
200 gr.Margarin     
200 gr.Beyaz Peynir     
1 çorba kaşığı Toz şeker     
1 çorba kaşığı Maya     
1 çorba kaşığı Tuz     
2 Yumurta Sarısı     
Çörek otu 

Bir kasede un, 1,5 su bardağı ılık su, 50 gr. Küp küp kesilmiş margarin, maya, şeker ve tuz yoğurulur. Arada un serpilerek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edilir. Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 20 dak. Bekletilir. Hamur 10 parçaya bölünür. Her beze el ile bastırılarak yassı hale getirilir ve içine birer tatlı kaşığı margarin ve peynir konularak rulo yapılır. Rulolar yine üstleri kapalı olarak oda sıcaklığında 10 dak. Daha dinlendirilir. Her bir rulo unlanmış tezgahta uzatılıp, ikiye katlanarak burgu yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 15 dak. Daha dinlendirilir. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..


6 yorum:

  1. eline sağlık çayın yanına güzel oluyor gercekten sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. canım istedi şimdi gece gece.
    elinize sağlık pofuduk pofuduk pek guzel gozukuyor..:)

    YanıtlaSil
  3. yumuşacık nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. güzel görünüyor,çok hastayım bir yapamıyorum birsey bana da gönderseniz fena olmaz zira ben de aynı makamdan çalıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, şimdilik sadece iyi dileklerimle, dualarımı gönderebiliyorum, nasıl yapsak ki? Bir daha ki sefere adres aliyim, göndereyim bir şeyler vallahi, içime dert olur şimdi...

      Sil
    2. olmasın içine dert çok düşüncelisin ha bire birşeyler kaynatıp içiyorum merak etme, sana iyi gezmeler:) sevgiler...

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...