Bugünkü planım, ev..Evden hiç çıkmadan, hatta uzandığım yerden bile doğrulmadan dergi okuyacağım, İtalyan yemek dergilerimin eski sayılarını tekrar tekrar hatmedeceğim, göz ucuyla televizyondaki yemek kanallarına bakacağım, kahve içeceğim, yine uzanacağım. Uzuuun bir gün olacak yani benim ve bedenim için..
Bu keyfi hak etmek için tabii dün geceden çalışmalara başladım. Kahvenin yanına bir şeyler lazım olacak, biliyorum huyumu çünkü..Orada burada çilekler belirmeye başlamışken, kaçırmamalı, çilekli bir şeyler yapmalıydım, yaptım..Anlatıp hemen kaçıyorum, dergiler bekler beni, tarifler, yeni yeni denenesi tarifler... Herkese mutlu, huzurlu ve sakin bir pazar diliyorum..
Tabanı:
1 pk. Yulaflı Bisküvi
45 gr.Eritilmiş Margarin
1 çorba kaşığı Kakaolu Fındık Kreması
1 çorba kaşığı Toz şeker
1 çorba Kaşığı Kakao
Tuz
Üzeri:
250 gr.Çilek
2 çorba kaşığı Toz şeker
1 pk.Vanilya
2 Jelatin
225 gr.Labne Peynir
½ çay bardağı Pudra Şekeri
½ çay bardağı Hazır Krema
Taban için tüm malzemeler rondodan geçirilip, kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yayılır. Buzdolabına kaldırılır. Çilekler püre yapılıp küçük bir tencereye alınıp, içine toz şeker ve vanilyanın yarısı eklenip ısıtılır. İçine jelatinler atılıp, eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Bir kapta peynir, pudra şekeri, krema, kalan vanilya ve çilek püresinden ¾ çay bardağı çırpılır. Bisküvili tabanın üzerine yayılır. Kalan çilek püresi de en üste dökülüp, buzdolabında 1 gece bekletilir. Servis sırasında çikolataya batırılmış çileklerle süslenir.
Afiyet Olsun.
nefis...
YanıtlaSilHarika gözüküyor,iyi dinlenmeler Elifciğim..
YanıtlaSilmmmm benim gibi hem çilek hem de cheescake delisi biri için mükemmel... eline sağlık ve tarif için de teşekkürler ;)
YanıtlaSilharika görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilNasıl da severim çileği hele bi de cheescakeki süslüyorsa mis kokusuyla,buruk kırmızı tadıyla.Nefis görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilbayılırım ve bende sureklı yaparım ellerınıze saglık sevgıler
YanıtlaSil