15 Şubat 2014 Cumartesi

Diyet Piknik



Güneş yok, ama o kadar da soğuk değil doğrusu..Yağmur bile yağıyor ama, ıslatmıyor. Tam benim havalarım..Kaçırmamak lazım bu havaları..Terlemeden dolaşmak, üşümeden piknik yapmak için, sıcak kahvenin tadına varmak, kurabiye ile ısınmak için var bu havalar sanki.. 


Hemen, hızlı bir kurabiye pişirdim önce, ama diyet olanlardan, malum dün akşamın "sevgililer günü menüsü"nü eritmek lazım..Sonra bir termosa sıcacık kahve, sevdiğim yanımda, martılar tepemizde, adalar karşımızda, kediler ayaklarımızın dibinde...O unutulmayacak fotoğraflardan birini daha ekledik kalbimizin albümüne, daha ne olsun...Afiyet Olsun...

1 Ayva                             
1,5 su bardağı Esmer Şeker   
1 su bardağı Kepekli Un  
 1+1/3 su bardağı Un
2 çorba kaşığı Nişasta      
1 Yumurta                        
100 gr.Margarin              
½ pk.Kabartma Tozu


Ayva soyulup dilimlenir. Ayva dilimleri ve çekirdekleri ½ su bardağı şekerle ve ½ su bardağı suyla tencereye alınır. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirilir. Çekirdekler tencereden alınarak püre yapılır. Bir kapta unlar, nişasta, 1 su bardağı şeker, yumurta, küp kesilmiş margarin ve kabartma tozu hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak kurabiye şekli verilir ve ortaları çukurlaştırılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kurabiyelerin ortalarına ayva püresi doldurulur. 200 C fırında 15 dak.pişirilir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...