10 Şubat 2014 Pazartesi

Zencefilli Kalpler


Kurabiyenin her türlüsünü severim ben..Şeklini değiştirip her tür özel güne uygun bir tane yapabilirsiniz, yılbaşına, sevgililer gününe, doğum günlerine...Ya da hiç şekil vermezsiniz, öylesine, doğal, kendi halinde pişmiş, ama anne kurabiyesi tadında...

Ya da çok süslü, yeme de yanında yap, yeme de kutusunda sakla türünde..Veya yeni moda şekliyle üst üste koyup kremayla birbirine yapıştırarak, kurdeleyle birbirlerine bağlayarak...Üstelik evde çayın yanına yakışır, ofiste kahvenin, pikniğe de götürebilirsiniz, ev ziyaretinde şık bir kutu içinde hediye olarak da...Sokakta minik bir çocuğa çantanızdan çıkarıp uzatmanız da mümkün, parktaki bankta öpüşen iki genç sevgilinin kucağına bırakmanız da...Güzeldir kurabiyeler, baharatlıysa daha güzel, kalpliyse en güzel....

2,5 su bardağı Un     
1 çay kaşığı Karbonat     
1 çay kaşığı Zencefil     
125 gr.Margarin     
1,5 su bardağı Esmer Şeker     
1 Yumurta     
2 çorba kaşığı Bal 
Süslemek İçin:Şeker Hamuru  

Tüm malzeme yoğurulur. Merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Soğuyunca şeker hamurları ile süslenir.                 

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. hımm...elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Kolaymış da...
    Yaparım ben bunu :)
    Teşekkürler canım ya,bana böyle tariflerle gel :)))

    YanıtlaSil
  3. Bu kış ne çok yaptım bende. Senin tarifte basitmiş. Bunuda yazayım bir yere.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık tarifte basitmiş gerçekten..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...