29 Mayıs 2013 Çarşamba

Muzlu Pudingli Tart


Yılın son muzlarıyla bir tart, benim gibi henüz kiraza, kayısıya geçiş yapamayanlar için gelsin ve bu tartın üstüne tez yaz meyvelerine geçilsin...

2 su bardağı Un     
3 çorba kaşığı Toz şeker     
125 gr.Margarin     
1 Yumurta     
1 pk.Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma Tozu                            
 Tuz                         
1 pk.Muzlu Puding
3 su bardağı +1 kahve fincanı Süt                    
½  pk.Krem Şanti     
1 kahve fincanı Pudra Şekeri
Muz


Muzlu puding 3 su bardağı sütle pişirilir. Başka bir kapta 1 kahve fincanı süt krem şanti ve pudra şekeri ile 5 dak. çırpılır. İçine doğranmış muz eklenerek soğumaya bırakılır. Bir kapta küçük küçük kesilmiş margarine, toz şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, tuz ve un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında 20 dak.bekletilir. Hamur merdane ile ½ cm. inceliğinde açılır. Yağlanmış bir tart kalıbının dibine yayılır. Dibi çatalla birkaç yerinden delinir. Üzerine alüminyum folyo serilerek 2 avuç bakliyat serpilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Folyo üzerinden alınıp soğumaya bırakılır. Puding tartın içine dökülerek buzdolabında 20 dak. bekletilir. Pudingin üzeri krem şanti ve pasta şekerleri ile süslenerek buzdolabında 30 dak. Daha bekletildikten sonra servis yapılır.  

Afiyet Olsun. 

Size bugün bir ada fotoğrafı ile veda edeyim. Daha yaz yüzünü gösterir göstermez turistlerle dolup taşmaya başlayan prens adalarımıza bu yaz hafta içi bile gidemeyeceğiz görünen o ki...O kadar kalabalık, uğultulu, sonbahardaki o bakir halinden o kadar farklı ki...Sonbahara kadar kendinize ve kedilerinize iyi bakın adalar, herkes evine dönsün, ben geleceğim yine atlarınızı sevmeye, faytonlarınızın peşinde sokaklarınızı arşınlamaya, bir çayınızı içmeye...          



2 yorum:

  1. Susleme goruntu, super...
    Eminim cok lezzetlidir...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık muz çok yakışıyo zaten pastaya

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...