21 Mayıs 2013 Salı

Islak Kek


Genellikle kakaolu olan ıslak keklerin sade versiyonu..Özellikle minik kareler şeklinde kesince, bu dalmaçyalı görüntüsü çok hoş oluyor..Pratik yaz lezzetlerinden..

5 Yumurta     
1,5 su bardağı Toz şeker    
 2 su bardağı Un     
1 pk.Vanilya    
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu                    
500 gr.Süt              
1 Limon     
1 pk.Krem Şanti
50 gr.Bitter Çikolata                               
1 çorba kaşığı Krema 
4 çorba kaşığı Hindistan Cevizi 

Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. İçine un, vanilya, kabartma tozu, 1 kahve fincanı süt, limon kabuğu rendesi ve limonun suyu eklenip, karıştırılır. 180 C fırında 25 dak. pişirilir. 1 kahve fincanı sütle krem şanti hazırlanır. Kek fırından çıkınca üzerine kalan süt gezdirilir. Krem şanti sürülür. Üzerine Hindistan cevizi serpilir. Çikolata krema ile birlikte benmari usulü eritilip, kekin üzerine gezdirilir.

Afiyet Olsun. Yapın, yiyin, gülün. Ama yapamayacak kadar muzdaripseniz bahar yorgunluğundan, yukarıdaki siyah-beyaz yerine, aşağıdaki uykucu gibi serilin gölgelere, azıcık tembellik edin, amaannn, bir daha mı gelicez dünyayaa....:))



4 yorum:

  1. Harika görünüyor.Bu arada kedinin pozuna bittimm :))
    http://tukenmezdefter.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Ben keki alayım :) Böyle serilirsem miskin kedi gibi günah olur çocuklarıma :)))) Ki şansım olsa kesin tercihim kedinin halinden yana olurdu, şu üç günlük dünyada :))
    Sağol Elifçim bu güzel tarif için...

    YanıtlaSil
  3. Harika gorunuyor ellerine saglik:-) bayilirim islak keke

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor, tadının da harika olduğuna eminim. Ellerine sağlık.

    Kedinin keyfine ise diyecek yok :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...