3 Mayıs 2013 Cuma

Scone Denemeleri


Scone, yani kahvaltılık ekmekçikler diyeyim ben, bu aralar üzerinde çalıştığım konulardan... Türlü türlü tarifler deniyorum, kendimce notlar veriyorum çıkan sonuçlara... 

Şimdi hazır hafta sonu da geliyor, hafta sonu kahvaltılarında denemek isteyenler için, benden geçer not alan tariflerden bir demet paylaşayım, damak tadınıza göre seçip, denersiniz belki sizler de..


İlk tarifimiz karbonatlı, ekmeğe yakın bir kıvamda..Şöyle:

2 su bardağı Un            
1 çay bardağı Yoğurt     
15 gr.Margarin     
1 Yumurta     
3 çorba kaşığı Süt
1 çay kaşığı Karbonat  
1 çay kaşığı Tuz 

Tüm malzemeler yoğurularak üzerine bir bez örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Tezgahta 2 parmak kalınlığında açılan hamurdan bir çay bardağının ağzı ile parçalar kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 C fırında 20 dak. pişirilir.                                                                      



Bu tarifimiz biraz daha kurabiyeye yakın bir kıvamda..Şöyle:

2 su bardağı Un            
1 çay kaşığı Tuz    
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu     
1 tatlı kaşığı Karbonat     
125 gr.Margarin           
75 gr.Yoğurt   

Tüm malzemeler yoğurularak tezgahta 2 parmak kalınlığında açılan hamurdan bir çay bardağının ağzı ile parçalar kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yoğurt sürülerek 180 C fırında 20 dak. pişirilir. 


Bunlar da melek ekmekleri, minik ekmekçilerin en temel özelliği, daha fırından çıktığında, "bizi ortadan ayır, içimizi doldur" diyen halleri, yarma şeftaliymiş gibi ortadan ikiye ayırıverip, aralarına peynir, domates, salam vs. yerleştirerek servis yapabilirsiniz. Bu da şöyle:

1 pk.Kuru Maya     
3 su bardağı Un            
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu     
½ çay kaşığı Karbonat
2,5 tatlı kaşığı Toz Şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz     
125 gr.Margarin     
1 su bardağı Süt    
¼ çay bardağı Sirke

Bir kapta un, maya, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuz karıştırılır. İçine küp küp kesilmiş margarin eklenir. Süt ve sirke ilave edilir. İyice yoğurulup, çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilen ekmeklerin üzerine eritilmiş margarin sürülerek 230 C fırında 17 dakika pişirilir.      



Hangi tarifi denerseniz deneyin, fırından çıktığında, şöyle daha ılıkken, üzerine biraz sevginizden serpin, bir iki öpücükle birlikte koyun tabaklara, unutulmaz bir kahvaltı için tüm hazırlıklarınız tamamlanmış olacak, inanın bana...

Afiyet Olsun, mutlu hafta sonları...

1 yorum:

  1. Sen şunları gelip burada denesene, ben hepsini yiyip yiyip not veririm hiiiç merak etme :))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...