13 Mayıs 2013 Pazartesi

Elmalı Tartöletler


Meyvalı, hafif tatlılardan hoşlananlar için..Ne hamurunda bir fark var, ne de içindeki elmalı elmalı karışımın öyle bir karmaşıklığı...Ama sunum, bazen her şeyi değiştiriverir ya, işte bu da öyle...

Hamuru: 
150 gr.Margarin     
1 kahve fincanı Toz şeker     
2 su bardağı Un     
1 Yumurta     
Tuz
İçi: 
3 Elma     
3 çorba kaşığı Toz şeker     
2 çorba kaşığı Su     
2 Karanfil     
1 tatlı kaşığı Tarçın
Süsleme:
Krem Şanti     
Hazır Çikolatalı Glazür

Elmalar soyulup incecik doğranır. Su, şeker, tarçın ve karanfille yumuşayana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Küp küp kesilmiş yağ, şeker, un, yumurta ve bir tutam tuz yoğurulur. Unlanmış tezgahta merdane ile açılarak bir su bardağı ile kesilen daireler yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirilir. Tartların dibinde çatalla delikler açılıp, tartların ortalarına birer parça yağlı kağıt ve ağırlık yapması için 4-5 bakliyat doldurulur. 180 C fırında 20 dakika pişirilir.
Tartların içine elmalı karışım doldurulup, 30 dakika soğumaya bırakılır. Her bir tartın üzerine krema sıkma torbası ile krem şanti sıkılır ve glazürle üzerine dekor yapılır. 



Afiyet olsun, yeni haftanız böyle tatlı ve hafif geçsin..


2 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...