23 Mayıs 2013 Perşembe

Kepekli Peynirli Poğaça


Evet tamam, biraz tombiş olabiliriz ama, istersek verebiliriz o kiloları değil mi? Şimdi istemediğimiz içindir eğer yaz gelmesine rağmen daha incelmemişsek. Zaten çok zayıf olmak sağlıklı da değil. Bunlar hep modern dünyanın dayatmaları, herkes sıfır beden mi olacak? Zayıflama sektörünün zenginleri gündemden çıkarmak istemiyorlar ki bu konuları? Bir de tabii bu yaz çok güzel tunikler var her yerde, bol bol, uçuş uçuş, onların içlerini doldurmak lazım yani, para verip aldık bir dolap dolusu...İç sesim dış sesime karıştı, arkadaşların bakışları mağazalardaki tezgahtarların tebessümleri ile çarpıştı, dergi kapaklarında eli belinde bikinili hatunların ayva göbekleri dondurma reyonlarındaki yeni çeşitlerin yanında çok sönük kaldı...Ama bende taviz yok, ben böyle çok mutluyum...

Tamam tamam sağlığımız için verelim tabii bir kaç kilo...Ama çayın yanına bir şey olmadan olur mu? O zaman kepekli poğaça yapalım, hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetli...Gerçi kepek dışında sağlıklı pek bir şey yok içinde ama, zamanla işte, azalta azalta, o da olacak:))

60 gr.Beyaz Peynir     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
1 kahve fincanı Süt     
1 kahve fincanı Su
2,5 tatlı kaşığı Toz şeker                                    
1 çay kaşığı Tuz      
 1/2 pk.Maya
3 Yumurta                                                            
60 gr.Margarin        
5 su bardağı Kepekli Un
Galeta Unu

Sıvı yağ, süt, su, şeker, tuz, maya, 2 yumurta, küp kesilmiş margarin, un ve peynirin yarısı rendelenerek eklenip, hepsi yoğurulur. Küçük bezeler koparılıp, içlerine kalan beyaz peynirden konup, yuvarlanarak kapatılır. Kalan 1 yumurta çırpılarak poğaçalar önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir. 170 C fırında 35 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun..Size gülen en çok aynalardaki o kendini seven bakışlarınız olsun. 




1 yorum:

  1. Hımmm enfes birşey olmalı, çok farklı, vallahi ben de daha zayıflayamadım, yok daha bahar gelmedi yok doğum günleri derken ha bire mamalı yedim:)) Böyle lezzetlere hayır nasıl diyeceğiz;) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...