8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kakaolu Muzlu Pasta


O çikolatayı ve muzu sevdi, bense onu...İçi karışık, içi hareketli, içi ballı, bari dışı sade olsun istedim..Pembe ile kahverenginin şu uyumu, flamingolar dışında kimin aklına gelir ki? Bu fiyonklar en sıradan pastayı sanat eseri gibi göstermiyor mu?  Yapması bir kaç gün sürüyor, evet, ama en müjdeli haberler hep uzun bekleyişlerin sonunda gelenler değil midir? Peki, sizce de bu girizgah fazla uzun olmadı mı bu sefer? :))

Keki:
6 Yumurta
1,5 çay bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Un
2,5 çorba kaşığı Kakao
1 kahve fincanı Portakal Suyu
Kreması:
1 pk.Krem Şanti
1 çay bardağı Süt
2 Muz
Ganaj:
100 gr.Hazır Krema
120 gr.Bitter Çikolata
Süsleme İçin:
Şeker Hamuru
1 Yumurta Akı
115 gr.Pudra Şekeri
Gıda Boyası

Keki için bir kapta yumurtaların akları 1 çay bardağı şekerle kar haline getirilir. Başka bir kapta yumurtaların sarıları ile kalan şeker çırpılır. Yumurta akları, sürekli tahta kaşıkla aynı yöne karıştırılarak yumurta sarılarına eklenir. Un ve kakao ilave edilir. Portakal suyu da eklenerek karıştırılır. Dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 30 dak. pişirilir. Fırından alınıp, soğuyan kekler streç filme sarılarak 1 gece oda ısısında bekletilir.

Ertesi gün önce ganaj için krema bir tavada ısıtılır. İçine bitter çikolata parçaları atılıp, karıştırılarak ocaktan alınır. Soğuyup kıvam alması için oda ısısında bekletilir. Krema için krem şanti sütle çırpılır, içine doğranmış muzlar eklenir.  

Pandispanya enlemesine üçe bölünür. Aralarına muzlu krema sürülür. Pastanın üst ve yanları ganajla kaplanarak 1 gece buzdolabında bekletilir. 



Ertesi gün pasta, şeker hamuru ile kaplanır. Bir kasede yumurta akı ve pudra şekeri çırpılarak, içine istenilen renkte gıda boyası eklenir. Şeker hamurunun üzerine süslemeler yapılır. 

Afiyet Olsun. Bu pasta, kitabımızla ilgili olarak beni yalnız bırakmayan, benimle aynı heyecanı paylaşan ve çabalarımıza destek için ellerinden geleni esirgemeyen tüüm arkadaşlarıma gelsin...





5 yorum:

  1. Ne güzel olmuş pastan Elifçim, ellerine sağlık :) Girizgah da kısa olmuş bence, daha da anlatabilirdin güzel güzel, ben de okurdum güzel güzel :))
    Kahveyle pembenin uyumuna ben de bayılıyorum ;)
    Bu arada mektubunu da okudum :) Ne güzel anlatmışsın, ne güzel ifade etmişsin sevgini ;) Maşallah size... Bir kez daha tebrikler, e bu durumda bir parça da bana bu pastadan???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim beğenmene, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..Pastayı da hakettin böylece, uzat tabağını...

      Sil
  2. bir dilimde cayimin yanina ben alabilirmiyimmm?

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık güzel görünüyor pasta. Eminim lezzetlidir de. Takibe aldım sizi. Ben de beklerim. Sevgiler kucak dolusunca..

    YanıtlaSil
  4. Allahım bu ne güzel bişey. Bayıldımmm. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...