16 Nisan 2013 Salı

Peynir Kremalı Tarçınlı Rulolar


Kepekli un kullanıldığından sağlıklı sayılır mı? E sayılır, esmer şeker de var içinde hatta, peynir de..Ama aramızda kalsın, sağlıklı diye bunlardan yiyip durduğumuzu anlatmayın doktorlara falan, yiyin, susun:))...

Hamuru:
1 su bardağı Süt
45 gr.Eritilmiş Margarin
3,5 su bardağı Kepekli Un
1 Yumurta
1 çay bardağı Esmer Şeker
2 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Tuz
İçi:
3/4 su bardağı Esmer Şeker
2 çorba kaşığı Tarçın
60 gr.Margarin
Kreması:
115 gr.Labne Peynir
1 su bardağı Pudra Şekeri
60 gr.Margarin
1 pk.Vanilya

Hamur malzemesi yoğurulup, üzeri streç film ile örülerek oda ısısında 2 saat bekletilir.  İç harcı için bir kapta şeker ve tarçın karıştırılır. Hamur oklavayla 1 parmak kalınlığında açılıp, üzerine oda ısısında yumuşamış 60 gr.Margarin sürülür. Üzerine şeker-tarçın karışımı serpilir. Hamur rulo yapılıp, 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilip, oda ısısında 45 dak. daha dinlendirilir. 190 C fırında 20 dakika pişirilir. Bu arada krema malzemesi birlikte çırpılır. Fırından çıkan dilimler 10 dakika soğutulduktan sonra üzerlerine kreması sürülüp, tarçın serpilir.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık farklı ama lezzetli görünüyor..ama kepekli unla filan masumlaşacak gibi değil:) bir iki tane yenmez ki bunlardan

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...