Kepekli un kullanıldığından sağlıklı sayılır mı? E sayılır, esmer şeker de var içinde hatta, peynir de..Ama aramızda kalsın, sağlıklı diye bunlardan yiyip durduğumuzu anlatmayın doktorlara falan, yiyin, susun:))...
Hamuru:
1 su bardağı Süt
45 gr.Eritilmiş Margarin
3,5 su bardağı Kepekli Un
1 Yumurta
1 çay bardağı Esmer Şeker
2 çay kaşığı Maya
1 çay kaşığı Tuz
İçi:
3/4 su bardağı Esmer Şeker
2 çorba kaşığı Tarçın
60 gr.Margarin
Kreması:
115 gr.Labne Peynir
1 su bardağı Pudra Şekeri
60 gr.Margarin
1 pk.Vanilya
Hamur malzemesi yoğurulup, üzeri streç film ile örülerek oda ısısında 2 saat bekletilir. İç harcı için bir kapta şeker ve tarçın karıştırılır. Hamur oklavayla 1 parmak kalınlığında açılıp, üzerine oda ısısında yumuşamış 60 gr.Margarin sürülür. Üzerine şeker-tarçın karışımı serpilir. Hamur rulo yapılıp, 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Dilimler, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilip, oda ısısında 45 dak. daha dinlendirilir. 190 C fırında 20 dakika pişirilir. Bu arada krema malzemesi birlikte çırpılır. Fırından çıkan dilimler 10 dakika soğutulduktan sonra üzerlerine kreması sürülüp, tarçın serpilir.
Afiyet Olsun.
ellerine sağlık canım cok nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık farklı ama lezzetli görünüyor..ama kepekli unla filan masumlaşacak gibi değil:) bir iki tane yenmez ki bunlardan
YanıtlaSil