6 Nisan 2013 Cumartesi

Tarçınlı Bükmeler


Ay, yorgunum..Bir şey yapmamaktan, baharı beklemekten, baharın yüzünü gösterdiği günler aniden ısınıveren havaya adapte olmaya çalışmaktan, beklemekten, ama en çok da beklemekten..Güzel günleri beklemekten, atlarına binip giden o güzel insanların dönüşünü beklemekten, beklemelerin bitmesini beklemekten....

Pratik tariflerimin aldığı yoğun istek üzerine, zaten halim de yokken daha karmaşık bir şeyler yapmaya, yine pratik bir tarif, ama sofistike bir tat, tarçınlı bükmeler...

5 kare Milföy Hamuru    
20 gr.Margarin    
4 çorba kaşığı Esmer Şeker     
1 tatlı kaşığı Tarçın

Bir kapta şekerle tarçın karıştırılır. Bir tavada margarin eritilir. Milföy hamurlarının her iki yüzlerine de fırçayla eritilmiş yağ sürülerek tarçınlı şeker serpilir. 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilerek iki ucundan tutup ayrı yönlere büküldükten sonra uçları bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 200 C fırında 20 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun, herkes beklediğine kavuşsun..                                                   

1 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...