Evet, kıymalı poğaça, ama o bildiklerinizden değil, bu daha kırmızı, daha acımsı..İçinde salça var çünkü..Bir değişiklik yapın, salçalı kıymalı poğaçayı deneyin...
1 çay bardağı Yoğurt
1 kahve fincanı Sıvı yağ
150 gr.Margarin
1 kahve fincanı Salça
1 çay kaşığı Karbonat
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
2,5 su bardağı Un
250 gr.Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
Yoğurt, sıvı yağ, küp kesilmiş margarin, salça, un, karbonat, tuz, kırmızı biber yoğurulur. Üzer örtülerek 30 dak.bekletilir. Bir tavada kıyma ile rendelenmiş soğan kavurulur, az tuz eklenip soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, çay tabağı büyüklüğünde yassılaştırılır. İçlerine birer çorba kaşığı kıymalı harç konularak D şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülür. 175 C fırında 40 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun.
Meraklısına not: Kilo konusunu çok dert etmeyin, hamurundaki salça domatesten yapıldığına göre, bitkisel ürün bile diyebiliriz, hatta organik, neden olmasın?? :))
Elifim Eline saglik nefis.
YanıtlaSilgecenin bu saatinde bu yapilirmi????????
YanıtlaSilsaka bir yana nefis duruyor,,,,