27 Nisan 2013 Cumartesi

Kıymalı Poğaça


Evet, kıymalı poğaça, ama o bildiklerinizden değil, bu daha kırmızı, daha acımsı..İçinde salça var çünkü..Bir değişiklik yapın, salçalı kıymalı poğaçayı deneyin...

1 çay bardağı Yoğurt     
1 kahve fincanı Sıvı yağ     
150 gr.Margarin     
1 kahve fincanı Salça
1 çay kaşığı Karbonat     
1 tatlı kaşığı Tuz               
1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
2,5 su bardağı Un            
250 gr.Kıyma                    
1 Soğan                
1 Yumurta

Yoğurt, sıvı yağ, küp kesilmiş margarin, salça, un, karbonat, tuz, kırmızı biber yoğurulur. Üzer örtülerek 30 dak.bekletilir. Bir tavada kıyma ile rendelenmiş soğan kavurulur, az tuz eklenip soğumaya bırakılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, çay tabağı büyüklüğünde yassılaştırılır. İçlerine birer çorba kaşığı kıymalı harç konularak D şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülür. 175 C fırında 40 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun.

Meraklısına not: Kilo konusunu çok dert etmeyin, hamurundaki salça domatesten yapıldığına göre, bitkisel ürün bile diyebiliriz, hatta organik, neden olmasın?? :)) 


2 yorum:

  1. gecenin bu saatinde bu yapilirmi????????
    saka bir yana nefis duruyor,,,,

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...