8 Nisan 2013 Pazartesi

Paskalya Çöreği


Klasik bir tat, çook klasik. Ama modası geçmez, hafif tatlısı ile en tatlı sevmezler tarafından bile reddedilemez. Her zaman biraz bayatlamışı daha hoştur, ama tazeyken, ılıkken hatta, mahlep kokusunu burnunuza çekerek bu pamuk pamuk hali yemek de başka keyifli...

6 çay bardağı Un                    
60 gr.Margarin       
1/2 pk.Maya    
1 kahve fincanı Su    
6 çorba kaşığı Pudra Şekeri    
1 çay kaşığı Mahlep 
3 Yumurta      
1 çorba kaşığı Badem İçi 

Maya 1/2 kahve fincanı ılık suda eritilir. 1 çay bardağı unla yoğurularak hazırlanan hamur ılık bir yerde 30 dak.bekletilir. Bir kapta kalan un, pudra şekeri, mahlep, 2 yumurta, bekletilen hamur, küçük kesilmiş margarin ve 1/2 kahve fincanı su tekrar yoğurulur. Hamurun üzerine nemli bez örtülerek ılık bir yerde 4 saat bekletilir. Hamur unlanmış tezgahta iyice yoğurulduktan sonra hamurdan 3 parça koparılır, her parça yuvarlanıp, bir tepsiye dizilerek 30 dak. daha ılık bir yerde bekletilir. Her bir hamur uçları ince, ortaları kalın olacak şekilde 20 cm.uzatılıp örgü yapılır.Yağlı kağıt serilmiş ve üzeri yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizilir. 175 C’ye ısıtılıp söndürülmüş fırında 2 saat bekletilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülüp, bademler serpilir. 180 C fırında 30 dak.pişirilir. Dinlendirilip, servis yapılır.  

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. klasik ama nefis bir tat, ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet canim çok severm aldim .
    Eline saglik.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...