Yaşasın instant maya..Yaş mayayı ezmekle, kuru mayayı ılık suda köpürtmekle harcadığımız zamanlar iyi ki gerilerde kaldı...Bize de bu kat kat, yumuşacık açmaları pişirmek yemek...
4,5 su bardağı Un
20 gr.Maya
50 gr.Margarin
1 çorba kaşığı Toz şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
2 Yumurta
1 su bardağı Ilık Süt
Çörek otu
Un, maya, şeker, tuz, 1 yumurta ve ılık süt karıştırılıp, üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 25 dak. bekletilir. Yoğurulup, üst üste katlanarak yumurta büyüklüğünde parçalar kesilir ve hepsi birlikte üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 15 dak. bekletilir. Her bir parça oklavayla açılarak üzerlerine eritilmiş margarin sürülerek rulo yapılır ve uçları birleştirilerek halka şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilip oda sıcaklığında 30 dak. bekletilir. Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülerek çörek otu serpilir. 200 C fırında 20 dak.pişirilir.
Afiyet Olsun
Merhabalar,
YanıtlaSilGeçen sene blog yazarlarının desteği ile bir köy okuluna kütüphane kurduk. Bu sene de farklı bir köy okuluna kütüphane kurmak istiyoruz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Projemizi geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için blogunuzda-twitter hesabınızda vs projemizle ilgili yazı yazar, duyuruda bulunursanız çok sevinirim.
MAHMUT ADIN / SINIF ÖĞRETMENİ
Detaylı bilgi için: http://www.kitapkolik.net/koy-okulu-kitap-toplama-kampanyasi/
Twitter: /NergisliOkul
Mail: mahmutadin@hotmail.com
Yarın site bana "hoşgeldin" e geliyor. Bunlardan kalan oldu mu,birazını alabilir miyim ?
YanıtlaSilElifciğim Dükkan Pati'yi sessiz sedasız kaldırdığım doğrudur. Merak etme çocuklar için çalışmaya devam!
İlgin için çok teşekkür ederim,sevgiyle koskocaman öperim!
Ne demek, sen iste, pişirir sıcak sıcak göndererim..
Silellerine sağlık cok güzel bir tat ve lezzet bende yaparım acma benim tarifim birazcık değişik ama aynı pastanede alma gibi oluyor canım
YanıtlaSilelinize saglık
YanıtlaSilbanada beklerım sevgıler :d