Aslında anlatacak çok fazla bir şey yok, az kakaolu kurabiye hamuru, az da vanilyalı, çiçek kurabiye kalıpları ile kesiliyor. Ortalarını biraz yüksekçe bıraktım, nergis gibi oldu, daha güzel oldu bence..Ama kurabiyenin tadına gelince, tadı beni eskilerde bir yerlere götürdü. Hani pastanelerde tatlı ve tuzlu bir kaç çeşit kuru pastanın olduğu, düğünlerde limonatanın yanında bu tatlı kurabiyelerin yendiği o eski zamanlara..Bu işte tam da o tatlı kuru pasta..Çocukluğunu ve çocukluğundaki o tatlı özleyenlere gelsin..
250 gr.Margarin
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
1 pk.Vanilya
4 su bardağı Un
1 tatlı kaşığı Kakao
Margarin küp küp kesilip, şeker, yumurtanın sarısı, vanilya ve unla yoğurulur. Oda sıcaklığında 20 dak. dinlendirilir. Hamur ikiye ayırılır. Yarısı kakao ile tekrar yoğurulur. Hamurlar 1 cm .kalınlığında açılır ve kurabiye kalıpları ile kesilir. 175 C fırında 15 dak. pişirilir.
Afiyet Olsun.
Bir de fikir paylaşayım. Geçen gün pişirdiğim kurabiyeleri hediye götürürken, boşalan tereyağı kutusunu kullandım. Biraz süsleyince, hoş bir kurabiye kutusu oldu, aklınızda bulunsun...
Harika görünüyorlar ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor =)
YanıtlaSilCanim sifa olsun eline saglik.
YanıtlaSilellerine sağlık canım banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli ve güzel görünüyor kurabiyeler Elifciğim, ben de yaptım bunlardan ama seninkiler kadar düzgün olmadı:( ellerine sağlık. (Tereyağ kutusu fikri için teşekkürler bu arada)
YanıtlaSil