5 Nisan 2013 Cuma

İğne Oyalı Pano


Ne zamandır aklımdaydı da, iğne oyası bulamıyordum şöyle açık halde, bir şeylerin kenarına geçirilmemiş şekilde ve de kabarık kabarık duracak olanlardan..Sonunda Adana ziyaretlerimin birinde "Kadınlar Pazarı"ndan aldım bu çiçekleri...Tabii seçeneğin ve yaratıcılığın sonu yok, bir küpe çiçekleri yapmışlar, al vazoya koy, hatta büfede sergile, yazma kenarı falan hakaret olur o emeğe, o güzelliğe..Ama ben, güzelliği ile fiyatını dengelemek konusundaki ısrarlarım sonucu, kendime en uygun bu çiçekleri  buldum..  

P4033799

Polyester çerçevemizde boyama, eskitme, bilumum teknikler var işte, hepinizin bildiği, tekrarlamayayım şimdi, sıkmayayım sizleri...

P4033800

Çerçeveye uygun ölçüde kestiğim elips kartona (kalın ama, çok kalııınnn) önce ince elyaf yapıştırdım, üzerine bu puantiyeli kumaşı gerdim. Onun da ortasına tek tek iğne oyası çiçeklerden yapıştırdım. Aralara kim bilir kimin nikah şekerinden kalma iki kuru çiçek ve bir kaç da krem yaprak ekledim.

P4033801

Buketimizin bitişinde bu sefer kurdeleden yapılan hazır biyelerden kullandım, daha tok durdu, daha şık durdu, artık "kurdele out, hazır biye in" benim için bu işlerde...

P4033798

Sonra da eski, siyah beyaz (daha doğrusu 1900lü yılların ilk yarısından kalma olduklarında kahverengi sarı) fotoğraflarımın bulunduğu köşede yerini aldı panom...

Keşke mümkün olsaydı, anneannem veya babaannemden kalma bir eşarptaki iğne oyasını kullanabilseydim, aahh, aahhh, modern zamanlar savurgan yapmamış mıydı hepimizi o ilk gençlik yıllarında, modern kadınlar olmaya giden yolların neresinde düşürdük ninelerimizin o iğne oyalı tülbentlerini? 

6 yorum:

  1. Antika havalı, otantik ve soft bir şıklık... Çok beğendim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok şık; renkler ve seçimleriniz şahane.
    Ellerinize sağlık.
    Güzel bir haftasonu dileklerimle,

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir çalışma , çok iyi fikir. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik,cok hos bir calisma olmus.Cerceveyi de cok begendim,eskitmeyle igne oyalari nostaljik bir hava vermis.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. annemin vefatı ile birlikte iyice emin oldum... aslında modern zamanların ve genç olmanın ilgisi yok bu durumda... bilinçli olmak ve değer bilme meselesi... tabii aynı zamanda zevk meselesi de... misal kardeşlerin en genci benim bu tür şeylere tek değer veren de benim... eskiyi evlerinde bulundurmak istemiyorlar... bana da hep akıl veriyorlar... hem görüntü olarak bir demodelik yansıttığına dair, hem de bakıp bakıp mutsuz olacağıma dair... :) öyle olsa kullanmam diyorum yine de öyle olacağına dair ısrar ediyorlar.. :)
    oysa ne hoş, ne antik, ne anlamlı bir pano olmuş...çerçeve de çok yakışmış... keyifle kullan elifcim.

    YanıtlaSil
  6. merhaba
    sızı de beklerız
    http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/04/2hobi-etkinligi-baslamstr.html#more

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...