9 Nisan 2013 Salı

Havalar Isındı, Balkonlara Çıkma Zamanı Geldi


Elimdeydi, bitmediydi, biri bitti biri kaldı falan derken, bitti gerçekten de sonunda...Uğraştırdı biraz ama, değdi bence sonuca..

P4053805

İğne İplik dergisinin Mayıs 2008 sayısından bu modeller. Orijinali blackwork olan balkonları ben zincir işi ile yaptım. Zincir işi, yani suzeni de denilen bu tekniği merak ediyordum, nakış tekniklerini anlatan kitabımdan bakıp, öğrenip, uyguladım..Biraz zor mu, daha doğrusu zaman alıcı bir teknik midir nedir? Çok da hızlı ilerlemedi biliyorsunuz...

P4053807

Evde daha önceki bir şeylerden artan duck kumaşı vardı, onun üzerine işledim, dolayısı ile etamin ya da keten gibi kolay olmaması bu yüzdendi belki de, neyse, sonuca bakalım biz...Tek bir teknikle yetinmem mümkün değil biliyorsunuz..Tabii tel kırma da öğrendim ya, her iki balkonda da, demir kaynak kısımları, söveler gibi bazı yerleri orijinal modelden farklı olarak gümüş tel kırmalarla bezedim (allah allaahh, anlatımı bile bi alengirli olduuu:))  

P4053806

Diğer bir teknik de, saksıların içlerindeki çiçekler için kullandığım kurdele nakışı..Gerçi bunlara nakış değil, kurdele ile atılan düğümcükler demeliyim, çünkü minik ebatları öyle çok da rokoko gül kondurmaya müsait değildi tabii..

P4053808

İlk defa uyguladığım bir şey de balkonların bazı işleme bölümlerinde gölgelendirme adına kuru pastelle yaptığım hafif taramalar..Değişik bir hava verdi ve inanın görüntünün derinliği açısından önemli fark yarattı..

P4053809

Unutmadan söyleyeyim, saksıları da, teracotta renkli fimo hamurundan yarım saksılar şeklinde yapıp, pişirerek ve daha sonra da kurdele nakışlarımın üzerine yapıştırarak kullandım. Balkonlarım da çerçevelerine yerleştiğine göre, benim de balkonuma yerleşme zamanın geldiiii...

P4053810

10 yorum:

  1. Ooo, harika bir iş çıkmış ortaya Elif hanım, ellerinize sağlık, bayıldım vallahi :) Ben de çok seviyorum bir kaç tekniği bir arada kullanmayı ama maalesef bildiğim fazla bir teknik de yok :)
    Her ayrıntısı şahane, tasarımınız, uyguladığınız bütün işler cuk oturmuş :)
    Tebrikler kocaman :)

    YanıtlaSil
  2. Harkulade olmuşlar, ellerinize sağlık. Bayıldım hele ki fimo hamurlu uğraşlarla müthiş etkili olmuş, hazır olanların yanında böylesi çok daha etkili ve doğal olmuş elleriniz dert görmesin, baharı beklemeden, bahar evlerimizin içine taşınır bu tarz panolarla:). Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş bunlar:))

    YanıtlaSil
  4. bayıldım işlerinize, ama şu saksıların gerçekliği muhteşem olmuş...

    YanıtlaSil
  5. bir de ben kurabiyeciseldaydım şimdi mutfaktakiselda.blogspot.com oldum. arkadaşlığınız benim için önemli, teşekkürler tekrardan

    YanıtlaSil
  6. cok keyifle seyrettim,,
    merak ettim fimo hamurunun farki nedir
    ,nasil pisirdin?
    cahilliyimi bagisla
    ellerine saglik elifcimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında oyun hamuruna benziyor, hemen her kırtasiyede bulabilirsin, yaklaşık kibrit kutusu büyüklüğünde paketler..Oyun hamuru gibi, hatta cam macunu gibi, rahatça istediğin herhangi bir şekli veriyorsun. Sonra normal fırında 100-130 derecede (üzerinde yazıyor, aman üzerinde yazdığı ısıda pişir, markaya göre değişebiliyor) pişince seramik gibi sert oluyor..Bir başla, bırakamazsın, kimbilir neler neler yaratırsın sen onlarla...

      Sil
    2. cok tesekkur ediyorummmm
      bakalim ilk gordugumde alicam insallah
      cok merak ettim..
      sevgiler kocamannnnnnn

      Sil
  7. Elifciğim harika olmuş bu tablolar, herşeyiyle mükemmel ve çok yaratıcı çalışmalar, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  8. bayıldım...
    emeklerine değmiş elifcim... keyifle kullan. :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...