1 Kasım 2011 Salı

Zencefilli Kurabiyeler


Yılbaşı yaklaşırken, yeni yıl heyecanının olmazsa olmazı zencefilli kurabiyelerimi paylaşmak istedim. Ben ayıcık yaptım, siz çam ağacı, daire ne şekilde isterseniz yapabilirsiniz tabii ki: 

115 gr.Margarin            
4 su bardağı Un          
1 çay bardağı Toz şeker    
1 çay bardağı Pekmez    
2 Yumurta                     
1 çorba kaşığı Sirke    
1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Karbonat   
1 tatlı kaşığı Zencefil  
1 çay kaşığı Tarçın        
1 çay kaşığı Toz Karanfil

Yağ küçük küçük kesilerek un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, karanfil, zencefil, şeker, pekmez, yumurta ve sirke ile çok az yoğurulur. Streç filme sarılarak buzdolabında 3 saat bekletilir. Hamur ikiye bölünerek merdane ile açılır ve şekilli kalıplarla kesilerek önceden ısıtılmış 185 C fırında 10 dakika pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerleri icing ile süslenerek kurumaya bırakılır. Yani biraz pudra şekeri ve boza kıvamına gelecek kadar su. Suyu damla damla eklemenizi öneririm, bir anda şeker eriyip, elinizde bembeyaz bir su kalmasın. Veya artık hazır da satılıyor, onlarla da süsleyebilirsiniz. O zaman renk seçeneğiniz de daha fazla oluyor haliyle.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler Elifciğim, çok lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...