11 Kasım 2011 Cuma

Peynirli, Zeytinli Kurupasta


Ben peynirli olanı kelebek, zeytinli olanı yıldız şeklinde yaptım ama, tabii zevk sizin, istediğiniz her kalıpla yapabilirsiniz. Tabakta da yazdığı gibi, hakikaten de gurme tabağı oluyor :)

 

60 gr.Rende Kaşar Peyniri    
2 su bardağı Un    
Peynirli için maydanoz, zeytinli için siyah zeytin    
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
125 gr.Margarin                    
2 Yumurta             
Karbonat      
Susam

Peynir ile küçük küçük doğranmış margarin yoğurulur. Un, 1 yumurta, maydanoz, baharatlar ve karbonat eklenir. Şekil verilip, üzerlerine yumurta sürülür. Susam ile süslenip 200 Derece fırında pişirilir.  Zeytinli için ise üzerlerine çekirdeği çıkarılmış birer zeytin oturtulur.                                                                                                                        


Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. pratik bir tarif... teşekkürler paylaştığın için...
    kelebek kalıp çok güzel... ellerine sağlık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...