11 Aralık 2015 Cuma

Yeni Yıl Coşkusu Mutfağa da Uğradı Tabii



Evin süslerini sadece salona, evin girişine, şuraya buraya serpiştirmek yetmez olur artık yılın bu günlerinde, çay-kahve saatlerinde de yeni yıl coşkusunu hissetmek ister insan, yoksa hep biraz eksik kalır bir şeyler.

Tarifler daha öncekilerden çok da farklı olmak zorunda değil ama, biraz glazür, bir kaç kırmızı şekerleme havasını değiştiriverir o her zamanki bildik lezzetlerin.

Kakaolu Briyoş, bir tür kek ama, mayalı olmasından dolayı daha hafif, pofuduk bir tat ve tabii içine gizlenen beyaz çikolata parçaları da yerken sürpriz yapıyor yiyene, tam da yılbaşı sürprizleri gibi.. 

250 gr.Un     
8 gr.Instant Maya     
75 gr. Süt     
12 gr.Kakao     
45 gr.Esmer Şeker     
Tuz     
1 Yumurta     
50 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
100 gr.Beyaz Çikolata     
100 gr.Pudra Şekeri

50 gr.Un bir kapta maya ve ılık sütle karıştırılarak üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. İçine kakao, şeker, bir tutam tuz, yumurta ve küp küp kesilmiş margarin eklenerek yoğurulur. Yine üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 1 saat bekletilir. Hamur tekrar yoğurularak küçük toplar yapılır, ortalarına beyaz çikolata parçaları yerleştirilerek kapatılır ve hafifçe bastırılarak yağlanmış küçük kalıplara yerleştirilir. Yine üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 saat deha bekletilir. 180 C fırında 15 dak. Pişirilir. Fırından alınıp, oda sıcaklığına geldiklerinde, pudra şekeri 3 çorba kaşığı su ile karıştırılarak hazırlanan glazür üzerlerine gezdirilir. Şekerlemelerle süslenerek, servis yapılır. 

Afiyet Olsun. Hafta sonunuz bir birinden güzel sürprizlerle dolu geçsin..

4 yorum:

  1. elinize sağlık nefis görünüyor çokta güzel resimlemişsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Bence çok seviyorum bu minik tatları. Sunum da çok cici olmuş Elif :)

    YanıtlaSil
  3. Neyse ki kek denen şey binlerce şekle, çeşide bürünebiliyor. En azından bu süsleme sevgimizi onunla geçiştirebiliyoruz :) Her yere, her şeye kırmızı, yeşiller, kar taneleri ekleyesim var benim de.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl bir marifet bu ne kadar güzel görünüyorlar burdan bir bilseniz :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...