29 Aralık 2015 Salı

Dikkat ! Tatlıdır



Seneyi tatlı bitirelim. Bu da 2015'in son tarifi olsun. Acıları, sıkıntıları unutalım, damağımızda şeker tadı ile ve hep öyle geçmesini dileyerek başlayalım yeni yıla..

Karamelli yaban mersinli bu kek, tam tatlı düşkünleri için. Mis gibi bir kokusu, un helvası ile sufle arası kaymaksı bir kıvamı var..Benim gibi yılı tatlı ile bitirmek isteyenler, yeni yıla tatlı başlamak isteyenler ve yılbaşı gecesine tatlı arayanlar için..

Üzeri: 
120 gr.Kuru Yaban Mersini     
30 gr.Toz şeker     
50 gr.Margarin     
60 gr.Bal     
50 gr.Esmer Şeker
Keki: 
170 gr.Margarin     
60 gr.Bal     
60 gr.Pekmez     
60 ml.Vişne Suyu     
50 gr.Esmer Şeker     
1 çorba kaşığı Zencefil     
1 tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi     
110 gr.Un     
1 çay kaşığı Tarçın     
1 çay kaşığı Karanfil     
1 çay kaşığı Muskat     
1 çay kaşığı Kabartma Tozu     
1 Yumurta

Bir tavada margarin eritilir. İçine bal ve esmer şeker eklenir, karıştırılarak ocaktan alınır. Silikon kek kalıplarının diplerine paylaştırılır. Yaban Mersinleri suda 30 dak. bekletildikten sonra süzülüp, toz şekerle birlikte rondodan geçirilir. Kalıplardaki ballı tabanların üzerine yerleştirilir. Kek için margarin eritilip, diğer tüm kek malzemesi ile birlikte çırpılır. Kek kalıplarının üzerine paylaştırılıp, 175 Fırında 30 dak. Pişirilir. Ters çevirilerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Buraya uğradıktan sonra dooğru mutfağa!
    Ya bir şey yemek, ya da pişirmek için :)
    Yine çok zarif bir sunum, yine tatlı aratıcı bir iş çıkmış ortaya.
    Sevgi ve güzel bir yeni yıl dileklerimi bırakıyorum canım.

    YanıtlaSil
  2. Ben de sağlık dolu, etrafında hep sevdiklerinle güzel bir yıl diliyorum, çok öpüyorum.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...