27 Aralık 2015 Pazar
İstanbul Nasıl Gezilir?
Doğudan batıya, içeriden dışarıya, sahilden sahile..Ama öncelikle tok karnına..Kahvaltıda şöyle en pratiğinden üzümlü bir scone..Yanına ev yapımı reçel..Çay..Enerjiyi toplamak gerek, İstanbul öyle kolay gezilen, çabuk tüketilen bir şehir değildir, bilirsiniz..
Daha önceki denemelerimden farkı, pratikliği..Üzümlü ve tatlı olması da galiba bu tarifin "en sevdiklerimiz" arasına girme sebeplerinin başında geliyor. Ece Zaim'den olmalı tarif yanlış hatırlamıyorsam..Üzüm yoksa da olur, bu scone her hali ile güzel..
170 ml.Süt
Limon
1 pk.Vanilya
50 gr.Kuru Üzüm
370 gr.Un
1,5 pk.Kabartma Tozu
90 gr.Margarin
3 çorba kaşığı Toz şeker
1 Yumurta Sarısı
Süt, içine bir kaç damla limon suyu eklenerek ısıtılır. İçine vanilya eklenerek, kaynamadan ocaktan alınır. Üzümler bir kasede kaynar su le ıslatılır. Un, şeker, kabartma tozu ve küp küp kesilmiş margarin yoğurulur. Süt ve süzülüp kağıt havlu ile nemi alınan üzümler eklenir. Un serpilmiş tezgaha alınan hamur elle bastırılarak 2 parmak kalınlığında açılır ve bardakla daireler kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 C fırında 15 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?