26 Aralık 2015 Cumartesi

Renkli ve Kokulu



Bazen insan alışıldık renklerden, alışıldık kokulardan sıkılmıyor mu? 



İşte bu lavantalı cupcake hem rengi ile farklı, hem de kokusu ile..Masallardan fırlamış da çay tepsimize düşüvermiş gibi değil mi? Sanki bir lokma ısırınca küçüleceğiz, bir lokma ısırınca başka bir zamanda buluvereceğiz kendimizi..

Yılı farklı sunumlarla, farklı tatlarla kapatmak için son günler bunlar..Vazgeçmemeli, ertelememeli, üşenmemeli..Biraz renk, biraz koku..Yeni yılı karşılamanın belki de en güzel yolu.. 

120 ml.Süt     
3 çorba kaşığı Kuru Lavanta   
120 gr.Un     
140 gr.Toz şeker     
1,5 çay kaşığı Kabartma Tozu     
40 gr.Margarin     
1 Yumurta   
Frosting: 
25 ml.Süt     
1 çorba kaşığı Kuru Lavanta     
250 gr.Pudra Şekeri     
80 gr.Margarin     
Eflatun Gıda Boyası     
100 gr.Labne Peynir

Kek ve krema için gerekli sütün içine yıkanmış lavantalar eklenerek 2 saat buzdolabında bekletilir. Sürenin sonunda süt süzülür. Kek için gerekli miktardaki süt kalan malzeme ile çırpılarak kek kağıtlarına paylaştırılır. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. Krema malzemesi de aynı şekilde sütle çırpılır ve buzdolabında bekletilir. Soğuyan keklerin üzeri krema torbasına doldurulan krema ile süslenerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...