2 Aralık 2015 Çarşamba

Geri Sayım Başlasın..


Soğuklar tüm hızıyla kapımıza gelip dayanmadan yaz boyu çok özlediğimiz ama kalabalığından, gürültüsünden, pahalılığından uzak durduğumuz adaya kavuştuk nihayet..Bizim gibi bir kaç şehir kaçağı, martılar, kediler ve amcalar, teyzeler..Ve boş sokaklar, eski evler, kırmızı güz yaprakları, tarihi fıtından nefis kurabiyeler, demli çay..Merhaba sevgili ada, şükür kavuşturana..

Ve yılın sonundayız..Yeni bir yıla başlayacak olmanın umudu ve neşesi, bu yılla vedalaşmanın hüznüne ve endişesine bırakırken, renkler, ışıklar, tatlar, baharat kokuları..Tamamdır, geri sayım başlasın, her şeyin en renkli, en süslü, en neşeli olduğu günler için vakit tamamdır..


Bu yılbaşına kendime yılbaşı hediyesi yaptığım yeni pürmüzümle girerken, hemen de böyle bir tarifle geri sayıma başlamak istedim..Zencefilli Crema Catalana.. Tarif Tchibo'dan, hatta kullanım kılavuzundan..Sayfa No:12, tarifin notu:yıldızlı 10..

80 gr.Taze Zencefil
1 lt.Süt
250 ml.Krema
1 pk.Vanilya
Tuz
2 Kahve Çekirdeği
1 parça Limon Kabuğu
8 Yumurta Sarısı
160 gr.Toz Şeker
25 gr.Nişasta
Karamel Pudrası İçin:
75 gr. Beyaz Şeker
25 gr.Esmer Şeker

Karameli için bir tavada şekerler hiç karıştırılmadan eritilip, yağlı kağıt serilmiş bir küçük tepsiye dökülür. Soğuduğunda parçalar halinde kırılarak rondodan geçirilir.

750 ml. süt içerisine soyulup ince ince kıyılmış zencefil, krema, vanilya ve bir tutam tuzla kaynatılır. Tencere ocaktan alınarak içine kahve çekirdekleri ve limon kabuğu eklenir. 1 gece boyunca buzdolabında bekletilir. Ertesi gün süt süzülerek başka bir tencereye alınır. Üzerine kalan 250 ml. süt, yumurta sarıları, şeker ve nişasta eklenerek sürekli karıştırılarak 3 dakika kaynatılır. Fincanlara doldurulup buzdolabında soğumaya bırakılır. Servisten önce üzerlerine daha önceden hazırlanmış karamel pudrası serpilip, pürmüz ile yakılarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.. 



4 yorum:

  1. Farklı bir tarif ellerine sağlık. .

    YanıtlaSil
  2. Pürmüzü de öğrenmiş oldum sayende :) Pek kibarmış adı :)
    Afiyetler olsun Elifçim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, tam adı "Gurme Pürmüz", ne diyorsun sen? Arkadaşınıza yakışır mı hiç başkası?:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...