13 Nisan 2015 Pazartesi

Sıcak Günleri Beklerken


Selaaam, herkese mutlu ve sımsıcak bir hafta diliyorum sevgili Hobilemece dostları, nasılsınız? Harika, üretimle şu aralar hasret kaldığımız güneşle ve bol oksijenle geçti bizim hafta sonumuz. Yani yine dolu, yine sakin, sessiz, tam da sevdiğimiz gibi.. 

Bu arada, ne zamandır bir şeyler boyamıyordum, evdeki buz kovasını yeniledim, boyadım, süsledim yani..Kumaşlara iplere çok dalınca ihmal ettiğim bir dostla vakit geçirdim yani biraz..


E bu havalar elbet ısınacak, elbet soğuk bir şeyler içeceğiz yemeklerde, elbet buzlara daldıracağız şişelerimizi, ben hazırlanayım da, gelsin sıcaklar artık, dedim bir dilek diler gibi kayan yıldıza bakarak..


Parlak yüzey astarı sürdüğüm metal kovanın üstünü enamel boya ile pon pon fırça darbeleri ile "pat pat-pat pat" boyarken, kullandığım resimdeki gün batımına da uysun diye griler, pembeler, kremler, beyazlar bir çok farklı renkte de "pat pat-pat pat" dokunuşlarla bezedim kovamı. 


Şimdi artık hazırım, limonatalar mı yapsam, meyve şerbetleri mi doldursam şişelere de daldırsam buzların arasına, Ramazan'da bu kadar insaflı olmayacağını bildiğim havaların sıcağına karşı, dilimizi damağımıza yapıştıracak o hararete karşı, denize karşı..

Neyse, henüz gelmediğine göre o zamanlar, dönüyorum yine kumaşlarıma, iplerime, ne demiş şair, "ille görmek için mi beklenir güzel günler, beklemek de güzel"..  


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  2. Evet hastalıklardan bıktık. Atalım kendimizi kızgın kumlardan soğuk sulara artık :) çok güzel. güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Ben de hem boyalarıma hem de bloğuma döndüm .İlk ziyaretlerimden birini sana yaptım,limonata var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, çok özlemiştim. Havalar daha ısınmadı, boğazın ağrır. Ihlamur alır mısın bol limonlu?

      Sil
  4. oooooh yazı getirmişsiniz nerdeyse ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. üretmek insana en iyi gelen, emeğine sağlık güzel olmuş.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...