20 Nisan 2015 Pazartesi

Minik Tatlı Şeyler



Heyy, merhaba sevgili Hobilemece'ciler, aslında şöyle bir etrafa bakınıp çıkmaktı niyetim bu akşam ama, minik tatlı bir şeyler paylaşmadan duramadım yine sizlerle.. Evdeki tatlı şeylerin üzerine dışarıda rastladığım ve biraz süt-biraz ekmekle küçük bir sohbet etmeden yanlarından ayrılamadığım 5 kardeşin tadı da hala damağımda..



Çikolatalı toplar lezzetliler, trüften sert, ısırmalık toplar..İşlerken iyi geliyor insana, gözünü keskinleştirip, parmaklarını hızlandırıyor hatta :)) Bilgisayar başında da iyi geliyorlar insana yine bu faydalarından dolayı..


Aslında ikramlık, bayramlık vs. gibi tüm afilli tanımlamalara uygun olsa da, bana her gün bayram ve biliyorsunuz bu dünyada misafir olduğumuzun farkında olduğumuzdan kendimizi ağırlıyoruz her daim biz ve yapıp yapıp yedik işte..Ama yerken dedim ki, "unutmayayım, bitmeden fotoğraf çekmeyi atlamayayım, paylaşayım, seven olur, ilgisini çeken olur, anlatmadan durmayayım.."

100 gr Hazır Krema     
100 gr. Bitter Çikolata     
80 gr Sütlü Çikolata     
24 tane Yulaflı Bisküvi 
Hindistan cevizi

Bir tavada kremayı ısıtılıp, içine çikolatalar atılır ve karıştırılarak ateşten alınır. Oda sıcaklığına geldiğinde içine bisküviler kırılarak eklenir ve yoğurulur. Küçük toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır. Buzdolabında bekletilir. Sertleştiğinde servis yapılır.

Afiyet Olsun, ama tarif tam olarak bitmedi daha..Bu minik minik topları "değdi-değmedi" diyerek mideye indirip, silip süpürdükten sonra...  


Şöyle sırtüstü uzanıp yatmalı..Ya da biraz bakım zamanı demeli, bu minik tatlıların doğallığında yaşanmalı her şey, plansız, programsız, öncesine takılıp kalmadan, sonrasını hesaplamadan..En tatlısı da bu galiba becerebilen için..
 


4 yorum:

  1. İkramlıklara bayıldım, uzanıp aldım adeta:) çok seviyorum pratik ve lezzetli tarifleri elinize sağlık. Bu arada dışarıdaki tatlı şeylere ise söyleyecek söz yok, bayıldım, çok tatlı fındıklar bunlar çook. Mest oluyorum nerede görsem..:)))

    YanıtlaSil
  2. mini mini hepsi birbirinden sevimli:)) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yavrular da, tatlın da süper :) Afiyetler olsun, tarif için de çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. kedişler oyy kıyamam, eğer yakınınızdaysa bu yavrular, gözleri için TERRAMIYCIN göz kremi sürmeniz mümkün mü? iki kez bile sürebilseniz, gözlerine çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...