14 Nisan 2015 Salı

Biberlisi


Çok çalıştık, çok yorulduk, şimdi de enerji toplama zamanı..Haftanın bir kaç günü balık yemeye çalışıyoruz, ama salata-balık ikilisinin eksik kalan karbonhidrat bölümü, yani genel anlatımla, "doyurmama" durumunda bu minik ekmekler çok iyi oluyor, özellikle balık günlerinde ekmek pişiriyorum yani..

Aslında temelde hepsinin tarifi birbirine benzese de, içlerine eklenen farklı birkaç malzeme ile tamamen başka oluyorlar, bu kısmı büyülüyor galiba beni ekmek yapmanın..  


O zaman Biberli Ekmeklerin tarifine geçeyim ben, akşama balık pişireceklerden ekmeği denemek isteyenler olur belki, lafı çok uzatmayayım bugün..

3 Yumurta     
50 gr.Margarin     
1 çorba kaşığı Toz Şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1,5 çorba kaşığı Kırmızı Toz Biber     
250 gr. Un     
1 tatlı kaşığı Instant Maya 

Bütün malzeme yoğurulup, üstü kapalı olarak oda sıcaklığında 45 dak. bekletilir. Hamurdan parçalar koparılarak unlanmış tezgahta küçük ekmekler halinde top top yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilip, üzerleri bıçakla çizilir ve yine üstü kapalı olarak oda sıcaklığında 30 dak. bekletilir. 180 C fırında 20 dak. pişirilir.   

Afiyet Olsun.


6 yorum:

  1. ama ama olmaz ki yaaa. karnım aç. kahvaltı etmedim ben daha. :(

    YanıtlaSil
  2. bana ekmek ver, peynir ver, gerisini elimin tersi ile iterim:) ekmek şişmalatır, yemeyin diyenlere sinir oluyorum:) seni alkışlıyorum, hemen yapayım ben bundan haftasonu...

    YanıtlaSil
  3. Aksama yaparım ben bundan,mis:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık blogunuzuda çok sevdim ve takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  5. ekmeklerinin hem beğenicisi hem de takipcisiyim. çok güzel ekmekler yapıyorsun.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...