3 Kasım 2014 Pazartesi

Yürüyüp Giderken Günler


Havalar soğuyor, havalar ısınıyor, yaptıklarımız, giydiklerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz değişiyor, ama tek değişmeyen günlük yürüyüşlerimiz..

Her seferinde başka sürprizlerle karşılaştığımız, baktığımız her yerde doğanın dengesini görüp şaşırdığımız, hayatı tam anladığımızı zannederken hep her şeyin en başında olduğumuzu fark ettiğimiz, başka bir insan olarak yola çıkıp, başka bir insan olarak eve döndüğümüz kısa yürüyüşlerimiz.

Yaş ilerledikçe, bir de evde yaşamaya başlayınca, yemekten-içmekten bile daha önemlisi, günlük hareketleri aksatmamak oluyor..Sağlık dışında bir de tabii yürüyüş sırasında dinginleşen bir zihin, akla gelen türlü çeşit yaratıcı fikir ve günün devamında daha da fazla koşturmaya yetecek ekstra enerji. Asla zaman kaybı değil yani, mutlaka yapılmalı, yaptıkça bağımlısı olunmalı..Ama kısa kısa tabii, saatlerce yürüyüş, ileriki yaşlarda eklemlerinizde sıkıntı yaratmasın..Her şeyde olduğu gibi denge, her şeyin azı yarar.. 

Bu yürüyüşlerden zaman zaman ganimetlerle de dönmek mümkün. Sahilde boncuk kolyeler satan bir hanımdan alınan renk renk boncukları birleştirerek kendinize yeni bir kolye de yapabilirsiniz yürüyüş dönüşü..Belki bir sonraki yürüyüşte boynunuzu süslemek üzere, belki de hep kutusunda saklamak üzere..Keyfiniz bilir, kime ne? 


Bazen yürüyüşlerimiz bir çay molasına da dönüşüyor, evden çıkarken yanımıza aldığımız kurabiyelerle pikniğe de..Hatta üşenmeyip yanımıza portatif sandalye, termos vs. alıp tam bir piknik yaptığımız da oluyor yaz sabahları..Adını ne koyacağınız size bağlı yani bu yürüyüşlerin, sizin yürüyüşünüz çünkü o, kime ne?

Arkanızı şehre, yüzünüzü denize çevirdiniz mi, dünyadan kopuveriyorsunuz bir süreliğine ve aklınızı o an en çok meşgul eden, bir sonraki yürüyüşte başka neler yapabileceğiniz içinizdeki çocukla elele kendinize doğru yürürken tekrar.. 


6 yorum:

  1. Seninle birlikte yürüdüm bende hayallere daldım gittim geldim işyerimde:)
    ne mutlu düzenli yürüyüş yapabilenlere..
    kısmet olupta bende yapabilsem keşke..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. evet,yürümek ne güzel bialışkanlık,
    bi felsefe kitabı yer etti aklımda hemen'yürümeye övgü' david le bruton
    sevgiler elif

    YanıtlaSil
  3. Çalıştığım zaman emekli olunca her sabah mutlaka yürüyeceğim diye kendime söz vermiştim ama şimdi o sözü tutamıyorum ne yazık ki :( Başlayıp başlayıp bi bahaneyle aksatıveriyorum . Her sabah erken kalkmama rağmen işleri yetiştireyim diye koşup duruyorum ama kendim için değil ...
    Özendim yine bak , tamam söz yarın ben de başlıyorum yine yeniden...
    Güzel geçsin haftan Elifciğim !

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar güzel yerinizde olmak istedim inanın..

    YanıtlaSil
  5. En iyisini yapıyorsunuz, bir de ben yapabilsem. Bahane üretmekte üstüme yok :)

    YanıtlaSil
  6. senin gözünden istanbul bir başka, geri dönesim geliyor ....

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...