28 Kasım 2014 Cuma

Herkese İstediği


Bazen bakıyorum da, en kötü durumları yaşadığımda bile, istediğimi vermiş Allah..Etrafıma bakıyorum, sevinçle dile getirseler de, yaşananların sıkıntısı yüzünden bunu aslında bilinç altlarında kendilerinin istemiş olduğunu yüksek sesle itiraf edemeseler de, herkes istediğini yaşıyor..

Kimi para istemiş, parası var, her gün daha da zenginleşiyor, yok ama daha fazla kazanmaktan değil, bu kazandıklarını harcayacak boş vakit bulamamaktan, giderek daha uzun saatler çalışması gerektiğinden..Kimi huzur istemiş, sessizlik, sakinlik, az koşuşturmaca...Bu arada bu sessizliği bozan tanıdıklarını kaybetme riskini de göğüslemiş..Kimi sevgi istemiş, sevmek, sevilmek istemiş, o da tamam..Ama belki o sevgi ihtiyacı ile sarıldığına siz dönüp bakmazsınız, onun sevilmek diye hissettiğini siz ilgiden bile saymazsınız..Kimi ilgiye açmış, hastalıkları sayesinde ilgileneni de çokmuş artık.. 

Başıma gelen özellikle üzüntülü her şeyde fark ediyorum ki, ben istedim bunu Allahtan, ben çektim kendime bu negatif enerjileri belki de bunlar da her şerde olan hayırları görmem için karşıma çıkarıldılar..Ama ah büyümek, ah iyi-kötü hayatın her sürprizinin sorumluluğunu sırtında taşımak..Kader, şans, kısmet, büyü, uğursuzluk diyemeyip, hep kendine dönüp bakmak, hep kendine sormak, hep nefsini sınamak..En zoru da bu, birilerine yükleyemediğin tüm suçlar boyunda ağırlık, sırtında küfe..Ama biliyorum ben istedim..Kendim ettim, kendim buldum..Yalan dünya senden geçtim..   

5 yorum:

  1. Yaşamı ciddiye alan, hayatı bir illüzyondan öteye taşıyıp, cevabını öğrenmek umuduyla neden sorusu soran ve olan bitene hayır gözüyle bakan herkesin gönül telini titretir yazdıklarınız...

    Eyvallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı pencereden bakan için anlamlı, bakmayan için bir delinin sayıklamaları parmaklarımdan dökülenler..Aynı pencereden bakan dostlarla buralarda buluşabilmek ne güzel..

      Sil
  2. Bana göre...
    Başımıza gelen her olumsuz olay, Rabbimin bize bu dünyada sunduğu sınavlardan biri... Eğer bize bahşettiği sabrı, tevekkülü kullanıp, yüreğimize doldurduğu sevgiyi keşfedip paylaşarak çoğaltabilirsek, tüm bu olumsuzlukları tersine döndürecek güç ortaya çıkacaktır. Karamsarlık yok, umutsuzluk yok, her gecenin sabahında nefes aldığımızı hissedebiliyorsak, bundan daha mutlu ne olabilir ki :)
    Kucak dolusu sevgiler Elifim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen, insanın içi karardığında bir dost sıcaklığı nasıl da aydınlatıyor etrafı..Hep iyi ol, hep bizimle ol, e mi?

      Sil
    2. Rabbim izin verdiği sürece bir yere gitmeye niyetim yok Elifiiiim :))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...