4 Kasım 2014 Salı

Baharı Bekleyen Kumru


Merhaba arkadaşlar, nasıl geçti gününüz? İstanbul'daki gibi serin ama güneşli, bahar gibi mi yani, yoksa baharı bekler gibi mi? 

Havaları gördükçe dışarıda geçse de günler, evde geçen zamanlarda ekmek pişirmek gibisi yok. İşte Hobilemece'de bir ekmek daha..Bilmiyorum sıkıldınız mı ekmek tariflerimden ama, ben bayılıyorum, yapmaya da, yemeye de..


Belki de herkesin hayal ettiği gibi bir cafe açmak değil ekmek yapmak daha çok mutlu ederdi beni, fırıncı mı olsaydım keşke? Ama yok, ben kendi damak tadıma uyanları pişirmeyi seviyorum, yanına yağlar, reçeller de ekleyerek hem de..Kendi evimin fırıncısı olmak daha iyi galiba..

Mesela bu kumruların yanındakiler ıhlamurlu elma reçeli ve bademli kayısı reçeli..Elma reçelinin su ile değil, ıhlamur demlediğiniz suyla yapılanı biri..Elmanın ekşiliğine ıhlamurun genize yayılan kokusu karışıyor ki, tam kışlık bir lezzet..Diğeri kuru kayısı ile yapılan reçelin, içine çiğ bademler eklenmişi..Reçel değil, kayısı tatlısı sanki..Adları kadar karmaşık değiller yani aslında, ama tatları, ah o lezzetleri... 


Neyse, gelelim Kumru'ya..Sade poğaçaya benzeyen, hafif yağlı ekmekçikler bunlar..Evet, nohut unundan değil, biraz çakma bir kumru ama, biz çok sevdik bu baharı bekleyen kuşu:))

3 su bardağı Un     
1 su bardağı Ilık Su     
1 tatlı kaşığı Instant Maya     
1 tatlı kaşığı Toz şeker     
1/3 çay bardağı Sıvı yağ     
1 tatlı kaşığı Tuz     
Üzeri için: 
1 Yumurta Sarısı     
Pekmez     
Susam


Un, ılık su, maya, şeker, sıvı yağ ve tuz yoğurulur. Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 45 dak. Bekletilir. Unlanmış tezgahta 4 parçaya bölünerek sandviç ekmeği şekli verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. 45 dak. Daha oda sıcaklığında bekletilir. Bir kasede yumurta sarısı birkaç damla pekmezle çırpılarak ekmeklerin üzerine sürülür. Susam serpilerek 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.  

Afiyet olsun, yarın görüşmek üzere..


6 yorum:

  1. Elinize sağlık güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Kumru ekmeği :) Biz İzmirde bayılırız kumruya biliyorsun. Seninki lükse kaçmış biraz kumrunun makyajlı havalı hali yani :))) Afiyetler olsun şeker hatun !

    YanıtlaSil
  3. Ekmeklerin cezbedici ellerine sağlık, reçelleri de sen mi yaptın ? ıhlamurlu elma reçelini merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tabii, az az meyvelerle küçük birer kavanoz olacak şekilde, bittikçe, yenilerini yapıyorum, değişik reçeller yapmayı seviyorum..

      Sil
  4. ayy çok severim geçenlerde ben de yaptım blogumda yayında bakmak isterseniz elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. ekmeklerini her zaman beğeniyorum , reçellerin oldukça değişik özellikle elma, bir reçel sever olarak TARİF İSTİYORUM lütfen daha detaylı bilgi ve fotoğraf....

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...