5 Kasım 2014 Çarşamba

"Adı Üstünde"ler


İyi günler tatlı dostlar, kumrularıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler..Sizlerin de ekmeklerden sıkılmadığınızı bilmek güzel, o halde devam..

Sizlerle hep yaptıklarımı paylaşıyorum, bazen de yazdıklarımı ama her zaman yaptıklarımdan çok yazdıklarımla ilgiliyim aslında galiba..Ben hep yazı ile daha rahat hissediyorum kendimi..Duygularımı ifade ederken, bir şeyleri tarif ederken, iptal ederken, veda ederken hep yazmalıyım..Alışverişe çıkarken, evde günü planlarken, hep listeler hazırlamalıyım..Bir şeyi ilk defa denerken, herhangi bir ambalajlı ürünü elime ilk aldığımda, bir yerde otururken, deniz kenarında kumsalda dururken, hep okumalıyım..Hep yazılı olmalı herşeyim benim, yoksa güvensiz hissediyorum kendimi, kendimi anlatamıyorum, karşımdakini anlayamıyorum, eksik kalıyor her şey eğer harflere dökülmezse.. 


Bu yazı merakındandır belki de üzerinde yazı olan kavanozları, kutuları böyle çok sevişim ve üzerinde ne yazıyorsa, içine mutlaka o şeyden koyuşum..Düğme kutusu olamaz asla benim elimde bir bisküvi kutusu, yazıya ihanet sayarım bunu, ilkel çağlara dönmüş, yazının icadından öncelere gitmiş bulurum kendimi, olmaz, yazıdan başkası olmaz benim için..


Doktor bekleme salonlarında dergileri okurum, ilaç broşürlerini, hastane vizyon-misyonlarını, akreditasyon, sertifikasyon belgelerini..Daha küçük çaplı yerlerde vergi levhalarını, uyarıları, ricaları..Okurum, hepsini okur, terminolojilerine hakim olur, ancak ondan sonra iç rahatlığı ile huzur bulup arkama yaslanırım..


Doğala özdeş aromalar, enerji değerleri, besin değerleri, içindekiler, üretim yerleri, pek çok markanın üretim yerleri sebebiyle aynı fabrikadan çıktığını bilir, aynı fabrikanın başka isimde ürünlerine farklı ücret ödeyenlere şaşarım.. Okurum çünkü, eve getirmeden bazılarını, evde rafa yerleştirirken tamamını..


Okudukça daha hızlı okunduğuna, daha kolay anlaşıldığına inanırım ve yazarım bolca da..Marketlerde elinde listesi olmadan alışveriş arabalarını doldurabilenlere hafızalarına şaşarak bakarım, ödemelerini excel tablolar olmadan takip edebilenlere, yemek tariflerini bir yerlere not etmeden hep göz kararı ile ve hep kafalarından yapabilenlere hayret ederim. Ben okurum ve yazarım çünkü.. Ama sadece mesaj atamam ben..Minik tuşlara tek tek basmak, kısıtlı karakterle kendimi anlatmaya çalışmak, minicik ekranlara gözümü uydurup okumak için çırpınmak..Yok bana göre değil, mesaj dışında okurum ve yazarım demeliyim galiba, beyaz sayfalar lazım bana yoksa olmuyor.. 


5 yorum:

  1. Oooo, şaşırdım yazdıklarına! Yani öyle herşeyi en ince ayrıntısına kadar okumana, ben de severim çok okumayı, lüzumlu lüzumsuz da okurum ama senin kadar değil! Ama yazmayı senin kadar bak, o kadar seviyorum ben de, ifade etmeyi kendimi, ama listelemeyi değil, tablolar yapmayı değil. Anlatmayı en çok ama mesaj yazmaya ben de sinir oluyorum telefondan, hem de pek çok ve hep de çok kötü hatalar yapıyorum acelemden :( Misal sağolun yazarken "dağılın" yazabilmek gibi...
    Yaptıkların da çok sevilesi ama ben de senin yazılarını çok seviyorum gerçekten de, biliyorsun da zaten, sana demiyorum, bilmeyenlere söylüyorum zaten :)
    Öperim çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy, duygulandırdın beni, sıcacık mesajın için çok sağol, çok öpüyorum ben de seni.

      Sil
  2. Waaoow yani ilk kez böyle bir enteresan nida çektim onca blogdaki yorumlarıma bakabilirsiniz;)))! İnanın ilk:)! Aslında okumanın bize öyle farklı yönlerini de aktarabilmişsiniz ki, tebrik ederim. Bunlar tamamiyle gözlerden kaçan ama bakınız işte yazarak paylaştığınızda ise tamamen insanı şaşkına çeviren gerçeklerden örülü...Sebebini bilmeksizin uzak da olsak bir ilgi ve sevgi hissederdim size, siz de belki uzaklardan da olsa hissediyorsunuzdur:) Bu özelliğinizle bir kere daha hayran bıraktınız doğrusu..Böylesi okumaya şapka çıkartılır, cidden, neden mi e baksanıza aslında; okumanın bize kazandıracağı pekçok şey gizli bu yazının içinde!!!! Dikkatlice okumalı herkes, imrendim böylesi özelliğinize... Bloğumda size bir ödül olacak, sembolik bir ödül yayınlayıp yayınlamamak size kalmış, herkes özgür;)! çünkü ben özgürlüğü seviyorum. Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. güzel bir bakış açısı ''okuma'' üzerine. ... okumaktan zarar gelmez, ozaman devam...

    YanıtlaSil
  4. "Okumak" sadece üst üste konulup ciltlenmiş kitaplar, dergiler için kullanılan bir kavram olarak karşılık buluyor kendine günümüzde.
    Çok farklı alanlardaki minik satırları da görmek elzem elbette.
    Hem yazın hem okuyun siz e mi? :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...