28 Ağustos 2014 Perşembe

Bir Hobilemece Anında Dantel Fanus


Selam Dostlar,

Bazen, her zamanki el işlerimden sıkılıp, evin içinde "ne yapsam değişik" diye dolanırken, bir den aklıma geliveriyor.  Mağazalarda gördükçe, pahalı bulup almadığım dantel kaseler, internette gördüğüm uygulamalar ve evdeki bir kutuya doldurduğum anne yadigarı dantel örtüler bir araya gelince tam da el becerimin ve yaratıcılığımın eennn zirvesindeyken, yani bir hobilemece anında, ben de kendime bir dantel fanus yapıverdim sonunda..

Ooohhh, benim de var artık bir dantel fanusum, yaptım rahatladım :))


Belki daha güzel fotoğraflar da çekebilirdim ama, mutluluk ve zafer sarhoşluğuyla bu kadar oldu artık :)

Eski dantel örtüyü ıslatıp sıktım, beyaz tutkalla mıncıklayıp, üzerine stretch film kapladığım kasenin üzerine yerleştirip 1 gün beklettim. Geriye kalan zaten sadece üzerine boncuktan bir kulp yapmak, kolay kullanım için başka bir şeye gerek kalmıyor, sert mi sert, bir şey oluyor. Kek-kurabiye servislerinde kullanımı çok şık, belki banyoda sabunların üzerine de kapatabilirim, başka? Başka bununla neler yapabilirim önerilerinize bırakabilir misiniz?  


İyice eskici mi olmaya başladım bilemiyorum ama, bu küçük şeyler mutlu ediyor beni..Ve bazen, böyle bir şeyleri bir şeylere dönüştürürken, kendim de evinde üreterek mutlu küçük bir kıza dönüşüveriyorum..

6 yorum:

  1. Ay ne güzel bir şey bu böyle, bayıldım. Dantellerden (kolalayarak yapıyorlar sanırım) abajur, avize, pano görmüştüm ama kek fanusu fikrine rastlamamıştım. Kulbu da çok zarif olmuş, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, ben daha önce kolayı denedim, olmuyor. Beyaz tutkal ile oluyor, artık içinde plastik kimyasallar olduğundan, kuruyunca şeffaflaşıyor ve sertleşiyor.

      Sil
  2. Başka bloglarda da görüyorum,çok beğeniyordum.Sizin danteli modeli de çok güzelmiş,fanus harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı olmuş canım ben de çok beğendim eline sağlık. Tabağa çiçekler, rengarenk boyanmış ahşap yumurtalar vs. de koyabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, evet, boyalı yumurtalar, harika olur, hay aklınla bin yaşa..

      Sil
  4. bayıldım yahu,şapka da çıkardım ayrıca

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...