11 Ocak 2014 Cumartesi

Vişneli Pay


Bu hafta sonu, sonucu garantili, lezzetli ve sizi yorup üzmeyecek bir güzellik istiyorsanız kendiniz ve aileniz için, işte bu tarif tam da onun için...Hamurunun kıvamı öyle güzel ki, hem çok kolay şekil alıyor, hem de piştikten sonra kalıptan çıkarken sizi üzmüyor, sıkmıyor...

Ben içi için dondurulmuş vişne kullandım. Biliyorsunuz, çözüldükçe suyunu salar bunlar. Eyvah çok sulanır da hamur olur mu fırından çıkarken derken, vişneleri kullanmadan önce eklediğim un ve şekerin öyle faydasını gördüm, öyle güzel bir kıvam aldı ki vişneler, yapana ve tadana kadar inanamazsınız. 

2,5 su bardağı Un     
½ çay kaşığı Tuz     
200 gr.Margarin     
3 çorba kaşığı Su     
3 çorba kaşığı Pudra Şekeri             
1 Yumurta Sarısı
İçi için: 
500 gr.Vişne     
1 su bardağı Toz şeker     
1,5 kahve fincanı Un    
1 pk.Vanilya


Vişneler süzgece alınarak iyice yıkanıp, süzülür. Un, tuz, küp küp kesilmiş margarin, su ve pudra şekeri yoğurulur. 30 dak. Buzdolabında bekletilir. Hamurun 2/3’ü unlanmış tezgahta pay kalıbından 5 cm. daha büyük açılarak, yağlanmış kalıba yerleştirilerek, kenarlardan sarkan fazla kısımlar bıçakla kesilir. Hamur 15 dak. Daha buzdolabında bekletilir. Bir kapta vişneler şeker, un ve vanilya ile karıştırılır. Buzdolabından çıkarılan hamurun üzerine yayılır. Kalan hamur tekrar açılarak, tırtıllı hamur keseceği ile 8 şerit kesilir. Şeritler vişnelerin üzerine yerleştirilerek sepet örgüsü biçimi verilir. Fazla kısımları kesilip, kenarlara gelen kısımları yumurta sarısı ile alttaki hamura sabitlenir. Kalan hamurdan birkaç şerit daha kesilerek hamurun kenar kısımlarına yerleştirilerek, kafeslerin ek yerleri gizlenir. Tüm kafeslerin ve kenar hamurunun üzerine yumurta sürülerek 200 C fırında 35 dak.  Pişirilir. 

Afiyet Olsun.



8 yorum:

  1. Offff hem de diyetteyken:(((

    YanıtlaSil
  2. Hııımmm hamarat arkadaşım harika görünüyor, ellerinin sağlığını isteyenlerin çok olsun. :)
    Sevgiler kucak dolusu, güzel ve sağlıklı bir haftasonu dilerim.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerine sağlık. madem tarif hiç üzmüyor hemen denemek lazım

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ekşi ekşi ne yenir şimdi bu !
    Ama olmaz ki Elifciğim bu kadar da güzel kekler kurabiyeler pişirilmez kiiii.
    Kuzum sen bi cafe açsana hem çarpılar hem kek pasta yapar hem de öğretirsin. Hızlı kurs açarsan ben de gelirim . Ciddiyim bak ,şaka yapmıyorum. Benim bir öğretmen arkadaşım ( o da sencileyin İngiliz dili ve Edebiyatı mezunudur hatta) kızına açıyor böyle bir yer ve ben çok memnun oldum onun adına. Bi düşün e mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay nerdee, kafa göz yara yara bi şeyler yapmaya çalışmak başka, serbest girişimcilik başka..Sizlerin iltifatları, bir de cesaret verip denemenizi sağlayabilirsem, dener bir de üstüne siz de beğenirseniz, daha ne isterim ki ben fakir? Eksik olmayın, beni burada yalnız bırakmayın yeter bana..

      Sil
  6. ama ben vişneyi çoook severim:( bu enerji nerden geliyo hergün lezzetli ,muhteşem şeyler yapıyorsunuz,maşallah size ve ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, bir şeyler üretmeye çalışıyorum kendi çapımda...Bilmem, galiba hem "henüz çok encim, öğrenecek, deneyecek çok şeyim var" yaşlarındayım, hem de "zaman daralıyor, gitmeden hepsini denemeliyim" yaşlarında..Hayatın tam ortası böyle mi oluyor nedir?

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...