18 Ocak 2014 Cumartesi

Aydedeler


Sakin bir gün...Cebimizde doğranmış sosislerle yaptığımız yürüyüşten, ardımızda bir sürü gülen ve çokça da yalanan kedi yüzü bırakarak döndük ve bu aralar yılbaşında aldığımız kilolar sebebiyle biraz frene bastığımızdan minik bir şeyler hazırladım. Bu kaşarlı aydedeler bildiğiniz klasik tuzlu kurabiyelerden ama farkı, yerken hissettiğiniz miiis gibi limon kabuğu kokusu...Bu koku ile birleşince başka bir şey oldu bu..Galiba biz de günü aynı kedicikler gibi yalanarak geçireceğiz :))

4 su bardağı Un     
200 gr.Kaşar Peyniri Rendesi     
250 gr.Margarin     
2 Yumurta    
1 çay bardağı Süt     
1 tatlı kaşığı Tuz     
1 çay kaşığı Kabartma Tozu     
1 çorba kaşığı Limon Kabuğu Rendesi

Küp küp kesilmiş margarin, kaşar rendesi, 1 yumurta, un, kabartma tozu, tuz ve limon kabuğu rendesi   yoğurulur. Oklavayla açılarak kurabiye kalıpları ile kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun..


2 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...