12 Ocak 2014 Pazar

Tarçınlı Çikolatalı Donut


Bu tarif, Gordon Ramsey'den..Kızarmış hamurun tarçınla karışan o baştan çıkarıcı kokusu, bir ısırık alınca içinden akan o koyu kıvamlı çikolata, fazlaca hamur bulduğu için donut sevmeyenleri bile yoldan çıkaracak..

1 çay bardağı Pudra Şekeri     
110 gr.Margarin     
1 çay bardağı Süt     
Tuz     
2 Yumurta Sarısı
380 gr. Un                               
15 gr.Maya           
250 ml.Hazır Krema     
3 çorba kaşığı Bal
250 gr. Bitter Çikolata            
Sıvı yağ                  
1 su bardağı Toz şeker  
1 çorba kaşığı Tarçın 


Süt ısıtılıp, içine pudra şekeri ve 50 gr.margarin eklenir. Bir kasede yumurta sarıları, bir tutam tuz, un ve maya karıştırılır. İçine süt ilave edilir. Yoğurulur. Üzeri streç filmle sarılarak oda sıcaklığında 90 dak.mayalanmaya bırakılır.  Bu arada küçük bir tavada krema ısıtılır. İçine bal ve çikolata eklenerek ateşten alınır. 60 gr.Margarin eklenir. Oda ısısında soğumaya bırakılır. İyice soğuduğunda buzdolabına kaldırılır. Süre sonunda hamur 1 parmak kalınlığında açılarak, kibrit kutusu boyutlarında kesilir ve bu şekilde oda sıcaklığında 45 dak. Daha bekletilir. Bir kapta toz şeker ile tarçın karıştırılır. Süre sonunda hamurlar kızgın sıvı yağda kızartılıp, yağdan alınır alınmaz tarçınlı şekere bulanır. Buzdolabında bekleyen çikolatalı ganaj krema sıkma torbasına doldurularak dışarıya taşana kadar donutların içine doldurulur. Servise kadar buzdolabında bekletilir.

Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. Hem tarçın, hem çikolata hemde donut :)) muhteşemsin Elifim, nasıl merak ettim şimdi tadını.Çünkü ben donut yiyemiyorum ağır bir kokusu var zahir yada bana öyle geliyor dayanamıyorum. Ama heyecan ile deneyeceğim bu tarifi, arkadaşım önerdiyse şüphesiz güzeldir.
    Sevgiler canımbenim, güzel bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Eşimde öyledir, ama galiba tarçın kokusu ile kızartma yağı kokusunu bastırabildim. Bir de içinden akan çikolata var tabii, kalori olarak ağırlaştırsa da, hamurun tadını oldukça hafifleştiriyor. Umarım dener ve beğenirsin, sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Dur, önce bi derin nefes al, bi su iç, başka şeyler düşünmeye çalış o sırada, içinden 10'a kadar say...Olmadıysa 2 kesme şeker at ağzına kardeş, oluyo bööle, blog fotosu çarptı seni tabii aniden bakınca :))

      Sil
    2. Lütfen çarpı işi paylaşmaya devam et ,o kilo yapmıyor hem benim şekerim var yaaa! Üstelik tarçınlı olan şeyleri de çok severim.
      Koku buralara kadar geldi,ev halkı zaten büyük piyangoyu kazanmış da senin konu komşu ne şanslı :)

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...