24 Ocak 2014 Cuma

Herkes Mağarasına


Sakinleşmek, kafa dinlemek ve belki de kaçmak için herkes bir yerlere, bir şeylere sığınıyor..Hobileri olanlar, hobilerine kaçıyorlar ne zaman korksalar, genellikle kadınlar mutfağa koşuyorlar kafalarını kurcalayan o sorunlarına çözümler üretebilmek, bazen de çözümü aramadan önce o ilk heyecanı atlatabilmek için..Hobileri olan erkekler de çok ama, onlar genellikle elde kumanda boş gözlerle televizyona bakarak günün muhasebesini yapıyorlar ve kim bilir kaçıncı kez aynı kişiyle aynı kavgayı ediyorlar kafalarının içinde...Ya da arabalarına koşuyorlar ne zaman onları bunaltan sorumluluklardan uzaklaşıp, plastik arabalarıyla oynadıkları o çocukluk günlerine dönebilmek için..

Gerçek hayattan ve o hayatın tüm gerçeklerinden kaçıp sığındığımız, biraz sakinleşip, yeni kararlar alıp, kendimize cesaret verip tekrar savaş meydanına dönmemizi sağlayan o mağaralarımız...Benimkilerden bazıları mutfak, hobilerim, kitaplar, bazen sadece pencereden bakmak, bazen sadece duş almak...Ama mutfak ve ahşap boyama, en çok tedavi edenler beni..Onun için belki de bu ikisi için özel kıyafetler dikip durmayı bu kadar sevişim. Ameliyat önlüğüymüşçesine dikiyorum önlükleri.. 


Bu seferki de kot kumaşından..Biraz da duck kumaşı renklendirmek için..Keçeden çiçekler ve kelebekler de...En mutlu, en huzurlu anıma, en özel muamele yani...



Keçe çiçeklerin yapışı da çok kolay, 5 yuvarlak, 2 düğme, bitti gitti..Mağaramda bile şık olmalıyım diyenler için...

8 yorum:

  1. ne mutlu size ki,bir mağaranız var... ben son zamanlarda bunu bile yapamıyorum
    gün bitince yorganımı başıma çekip ağlayabiliyorum,anca bu şekilde atmaya çalışabiliyorum bazı şeyleri :( cıvıl cıvıl bir önlük olmuş,ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok cici olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım ben bu onluge supermis. Ben de bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş. dikiş bilmek gerçekten harika. çok özeniyorum gerçekten....iyi günlerde kullanın. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çoook güzel olmuş :)
    harika bir çalışma :)
    blogunu takibe aldım bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. blogun çok güzel artık takipçinim
    bloguma beklerim
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Ic acici gel beni tak boyamaya basla diyen bir onluk eline saglik. Ben de bir derin magraya attim kendimi sorma hic de cikasim yok acikcasi... atolyeyi cok ozledim ama be yalan soyleyim magrami da cok ozlemismisim :)

    YanıtlaSil
  8. çok şık olmuş canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...