11 Kasım 2013 Pazartesi

Susamlı Açma


Kış geldi mi, daha fazla karbonhidrat gerekir bünyeye, hamur işi gerekir, sadece yemek değil pişirip yanında hediye götürmek gerekir...

3 çay bardağı Ilık Süt     
1 çorba kaşığı Maya     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
3 tatlı kaşığı Toz şeker
6,5 su bardağı Un           
1 tatlı kaşığı Tuz           
60 gr.Margarin                
1 Yumurta
2 çorba kaşığı Yoğurt    
Susam

Bir kapta maya ve ılık süt karıştırılır. İçine sıvı yağ, şeker, tuz ve un eklenip yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı şekilde 30 dak. bekletilir. Süre sonunda hamur bezelere ayrılıp bezeler oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerlerine eritilmiş margarin sürülüp rulo yapılır ve ruloların iki ucu ters yöne birkaç kez çevirip, birleştirilerek açma şekli verilir. Hamurlar aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizilip üzerlerine kalan eritilmiş margarin sürülür. Bir kasede yumurta ile yoğurt çırpılıp, hamurların üstüne sürülür. Susam serpilip oda sıcaklığında 20 dak. Daha bekletilir. 175 C fırında 35 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun.


2 yorum:

  1. Ama ama bu nefis görünüyor !
    Şu saatte yapılır mı bu bana?

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok lezzetli görüntüden belli. Bende hediye götürmeyi severim genellikle kek ve kurabiye :)
    Sevgiler, tatlı günler dilerim.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...