1 Kasım 2013 Cuma

Kuru Meyveli Çörek


Paskalya çöreğini çocukluğumdan beri severim. Hafif tatlı, ekmeğimsi dokusu ile öylece sade de yenir, üzerine bal, reçel bir şeyler sürülerek de..Bu çörek de öyle..Hafif tatlı bir hamur, içindeki meyve şekerlemeli kısım asıl tadını veren. Paskalya çöreğinden tek eksiği, mahlebi yok, ama başka nesi eksik? :))

3 su bardağı Un        
60 gr.Margarin     
1,5 çorba kaşığı Toz şeker     
1 pk.Instant Maya    
1 kahve fincanı Su    
5 Yumurta            
100 gr.Meyve Şekerlemesi    
6,5 çorba kaşığı Pudra Şekeri 
1 çay bardağı Toz Fındık 

Bir kapta maya ve ılık su karıştırılır. İçine 3 çorba kaşığı un eklenir. Oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. İçine 3 yumurtanın sarısı ve 1 tam yumurta, küçük kesilmiş margarin, kalan un ve toz şeker eklenip yoğurulur. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Bir kapta meyve şekerlemeleri, fındık ve pudra şekeri karıştırılır. Dinlenen hamur dikdörtgen şeklinde açılarak, 5’e katlanıp, buzdolabında 1 saat daha bekletilir. Hamur tekrar büyük bir kare şeklinde açılır. İçine meyve şekerlemeli karışım döşenip rulo yapılır. Rulo ortadan ikiye ayırılır. Birbiri ile örülerek kek kalıbına yerleştirilip oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. Üzerine 1 yumurtanın sarısı sürülüp, 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Meyve şekerlemeleri ile süslenerek servis yapılır. 

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...