Tamam, şeftaliyi öyle, kendi kendine, "şeftali" hali ile yemek de çok güzel ama, biraz hamur, biraz kremadan da zarar gelmez, değil mi ama?
1 su bardağı+ 4 çorba kaşığı Un
115 gr.Margarin
2 çorba kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Sarısı
4 Şeftali
Kreması:
2 Yumurta
1,5 çay bardağı Tozşeker
1,5 yaprak Jelatin
Vanilya
1 su bardağı Süt
1,5 çay bardağı Krema
Krema için 2 yumurta ve 2 yumurtanın sarısı şeker ile çırpılır. Süt ısıtılarak jelatin içinde eritilir ve vanilya ile birlikte yumurtalara eklenerek çırpılır. Malzeme kısık ateşte pişirilerek soğumaya bırakılır. Un, yağ, şeker, yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı su hamur yapılır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenmiş hamur bir tart kabına yayılır ve üzeri çatalla delinerek 180 C fırında 20 dakika pişirilir. Tart soğumaya bırakılırken krema çırpılır ve yumurtalı karışıma eklenerek krema tartın içine doldurulur. Dilimlenmiş şeftalilerle süslenip biraz tarçın serpilerek buzdolabında 30 dak. bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.
ohhh mis gibi olmuş ellerine sağlık...şeftaliyi de çok severim ..sevgiler
YanıtlaSilMımm nefis görünüyor,canım..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilkesinlikle harika olur olmaz mı? nasıl canım istedi:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık!
sevgiler