21 Haziran 2013 Cuma

Meyve Soslu Cheesecake



Pratik ve garantili cheesecake tariflerinden biri daha..Her mevsim güzel olur ama bu sıcaklarda daha da güzel, çook güzeelll...

200gr Labne Peynir
1 Paket Yulaflı Bisküvi
65gr Margarin 
2 Yumurta
3 tatlı kaşığı Un 
1 çorba kaşığı Yoğurt 
1 çay bardağı Süt 
½ pk. Krem Şanti 
1 çay bardağı Toz şeker
1 pk.Vanilya  
1/2 pk.Hazır Meyveli Sos 

Bisküviler robotta un gibi olana kadar çekilir ve eritilmiş yağ ile yoğurulur. Yağlı kağıt kaplı kelepçeli kalıba bastırılarak döşenir. 1 saat buzdolabında bekletilir. Krem şanti süt ile çırpılır, içine labne peynir eklenir ve tekrar çırpılır. Sırasıyla yoğurt, şeker,vanilya, un ve yumurtalar sürekli çırpılarak eklenir. Karışım bisküvili tabanın üstüne dökülür. 150 derecede 60 dk. üzeri hafif sararıncaya kadar pişirilir. Fırın soğuyana kadar fırının içinde bekletilir. Buzdolabına alınıp, 1 gece bekletilir. Ertesi gün meyveli sos üzerindeki tarife göre hazırlanır. Ilık hale gelince cheesecake’in üzerine dökülüp, servise kadar soğumaya bırakılır.  

Afiyet Olsun.



Tatlı soğurken sahile koşulur, çay bahçesinde, ayaklar deniz suyunun içinde, uzaktan geçen deniz otobüslerinin dalgaları ile sallanan teknelere bakılarak çay içilir, uzaklara, adalara doğru dalınıııppp gidiliiirr.. 


3 yorum:

  1. Oo elinize sağlık, karmaşık günlerin ardından iyi geldi bu leziz görüntüler. Böyle garantili tariflere ihtiyacım oluyor gerçekten. Ellerinize sağlık. Son kare de ruhuma iyi geldi inanın. Sevgi ve selamlar Elif Hanım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Elif'ciğim gittikçe artan sıcaklar için harika bir tarif.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...